Ministerul Public: În absenţa procurorului general, prim-adjunctul său îl înlocuieşte de drept în atribuţii

Ministerul Public arată că în absenţa procurorului general sau a imposibilităţii exercitării funcţiei, prim-adjunctul procurorului general îl înlocuieşte de drept în atribuţiile ce îi revin în această calitate, iar acestuia, la rândul său, îi ţine locul ce de-al doilea adjunct, potrivit legii.

100 afișări
Imaginea articolului Ministerul Public: În absenţa procurorului general, prim-adjunctul său îl înlocuieşte de drept în atribuţii

Ministerul Public: În absenţa procurorului general, prim-adjunctul său îl înlocuieşte de drept în atribuţii (Imagine: www.mpublic.ro)

"Prin ordinul emis la data de 9 octombrie 2012 de către prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost stabilite, sub aspect managerial, structurile şi departamentele ce urmează să fie coordonate de către prim-adjunctul procurorului general, respectiv de adjunctul procurorului general.

Acest ordin l-a înlocuit pe cel anterior, emis de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (al cărui mandat a încetat), în care erau stabilite, de asemenea, structurile coordonate de acesta, respectiv de prim-adjunctul şi adjunctul său. Şi anterior acestor două ordine au fost emise alte ordine cu conţinut asemănător, cu respectarea legilor în vigoare şi a regulamentelor interne", explică Ministerul Public, într-un comunicat de presă de vineri.

Astfel, dispoziţiile cuprinse în Regulamentul de ordine interioară al parchetelor din 21 februarie 2007, aprobat prin Ordin al Ministrului Justiţiei prevăd în mod expres faptul că, în absenţa procurorului general sau a imposibilităţii exercitării funcţiei, indiferent de cauza acesteia, prim-adjunctul procurorului general îl înlocuieşte de drept în atribuţiile ce îi revin în această calitate, iar adjunctul îl înlocuieşte pe acesta în situaţia imposibilităţii exercitării funcţiei de către primul adjunct.

Totodată, menţionează sursa citată, în conformitate cu legile în vigoare şi Regulamentul de ordine interioară al parchetelor, procurorul general conduce Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcţia Naţională Anticorupţie prin intermediul procurorului şef al respectivei structuri, atribuţiile acestuia revenind, de drept, prim-adjunctului în situaţia în care procurorul general se află în imposibilitatea exercitării acestei funcţii.

Atribuţiile procedurale şi procesuale exercitate de prim-adjunctul procurorului general, vis-a-vis de activitatea acestor direcţii şi secţii pe care le coordonează sunt date de lege şi nu de acest ordin de repartizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici