Ministerul Public susţine respingerea excepţiei de neconstituţionalitate a OUG 230

Ministerul Public a susţinut, joi, la dezbaterea de către judecătorii Curţii Constituţionale a OUG 230 care interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat, că excepţia ridicată de Avocatul Poporului trebuie respinsă deoarece nu încalcă articolele din Constituţie invocate.

18 afișări
Imaginea articolului Ministerul Public susţine respingerea excepţiei de neconstituţionalitate a OUG 230

Ministerul Public susţine respingerea excepţiei de neconstituţionalitate a OUG 230 (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În opinia Ministerului Public, s-ar putea vorbi despre neconstituţionalitatea OUG 230/2008, care ar intra însă în contradicţie cu un alt articol din Constituţie decât cele invocate.

Reprezentantul Ministerului Public a mai spus, în faţa judecătorilor Curţii Constituţionale, că ordonanţa este o măsură de utilitate publică şi are ca scop ocrotirea interesului general.

La şedinţa de la Curtea Constituţională, care a fost publică, au fost prezenţi şi Lucian Bolcaş, vicepreşedintele PRM, şi un reprezentant al Comisariatului pentru Societatea Civilă, care au susţinut neconstituţionalitatea OUG 230.

Judecătorii Curţii Constituţionale au încheiat dezbaterile şi urmează să ia o decizie în cazul sesizării de neconstituţionalitate a ordonanţei prin care a fost interzisă cumularea pensiei cu salariul de la stat.

Avocat Poporului arată, în contestaţia faţă de prevederile Ordonanţei 230/2008, că acest act normativ încalcă drepturi fundamentale stabilite prin Constituţie, între care dreptul la muncă, dreptul la pensie şi ar putea desfiinţa un drept câştigat.

Citeşte şi:

Avocatul Poporului a contestat la CC ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariul

Guvernul obligă pensionarii angajaţi în instituţii publice să opteze între pensie şi salariu - surse

Pensionarii care au primit compensaţii trebuie să restituie banii la reangajarea în sistemul public

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici