Ministerul Sănătăţii: 19 decese din cauza căldurii, în ultimele două zile

Un număr de 19 persoane au murit din cauza caniculei, începând de marţi şi până joi, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Bucureşti, potrivit raportărilor trimise Ministerului Sănătăţii de către autorităţile de sănătate publică.

2 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: 19 decese din cauza căldurii, în ultimele două zile

Ministerul Sănătăţii: 19 decese din cauza căldurii, în ultimele două zile

Astfel, din cele 19 decese înregistrate în acest interval, 14 au fost în Capitală, patru la Brăila şi unu în Călăraşi, informează, joi, Ministerul Sănătăţii Publice (MSP).

În Bucureşti, trei decese s-au produs în urma unor come neurologice (la persoane de peste 70 de ani), alte trei prin stop cardio-respirator (persoane între 50 şi 60 de ani). De asemenea, o persoană (de 92 de ani) a murit în urma unui infarct miocardic acut, alte cinci persoane (cu vârste cuprinse între 59-78 ani) au murit la domiciliu, aceştia suferind de boli cronice, neoplasm şi probleme cardiace. Au mai existat două decese cauzate de accidente: un tânăr de 23 de ani a decedat din cauza unui corp străin aflat în căile respiratorii aeriene, iar o altă persoană de 30 de ani a căzut de la etaj. Medicii apreciază că temperaturile înalte pot favoriza producerea de astfel de accidente, a precizat MSP.

La Brăila, toate cele patru decese au fost înregistrate la persoane peste 50 de ani şi au fost cauzate de probleme cardiace, cunoscându-se că persoanele suferind de aceste afecţiuni sunt predispuse la complicaţii care, la temperaturi ridicate, pot duce chiar la decese. Totodată, la Călăraşi, un tânăr de 21 de ani a murit înecat în timp ce se scălda.

Ministerul Sănătăţii precizează că au fost deja amplasate, în colaborare cu autorităţile locale, 66 de puncte stradale de prim-ajutor, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Dintre acestea, 28 de puncte stradale sunt în Bucuresti (sectoarele 4 şi 6 fiind în curs de organizare). Inspectorii sanitari din Bucureşti au verificat deja 12 dintre aceste puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici