Ministerul Sănătăţii a decis extinderea anchetei în cazul biocidelor: 133 de teste noi, 8 neconforme

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că a decis extinderea testelor de sanitaţie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul spitalelor, până în prezent, din cele 133 de teste prelevate din şase judeţe, opt fiind neconforme.

667 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a decis extinderea anchetei în cazul biocidelor: 133 de teste noi, 8 neconforme

Ministerul Sănătăţii a decis extinderea anchetei în cazul biocidelor: 133 de teste noi, 8 neconforme

Ministerul Sănătăţii a transmis vineri că, pe baza analizei situaţiei existente, a decis "extinderea în regim de urgenţă a prelevării testelor de sanitaţie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul unităţilor sanitare. Acţiunea se va derula prin controale încrucişate în unităţile sanitare în care au fost depistate neconformităţi cu prilejul acţiunilor de control anterioare".

Până în acest moment, anunţă Ministerul Sănătăţii, au fost prelevate 133 de teste de sanitaţie din alte produse biocide utilizate de unităţile sanitare din 6 judeţe (Dolj, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Vrancea), dintre care 8 au fost neconforme.

Măsurile sunt parte a Planului Naţional de Control al Infecţiilor Nosocomiale care îşi propune o serie măsuri legislative în materie, mai spune sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici