Ministerul Sănătăţii a început ancheta la Spitalul Huşi, unde a murit o fetiţă de patru ani

Ministerul Sănătăţii (MS) a început, luni, ancheta la Spitalul Municipal Huşi, în cazul fetiţei de patru ani diagnosticată cu laringită şi care a murit la 40 de minute de la internare, echipa de control urmând să verifice documentele şi să audieze cadrele medicale implicate în acest caz.

124 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a început ancheta la Spitalul Huşi, unde a murit o fetiţă de patru ani

Ministerul Sănătăţii a început ancheta la Spitalul Huşi, unde a murit o fetiţă de patru ani (Imagine: spitalmunicipalhusi.ro)

Un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, împreună cu patru reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, unul de la DSP Iaşi şi unul de la Primăria Huşi, au început, luni, ancheta la Spitalul Huşi, în cazul fetiţei de patru ani.

”Comisia de anchetă va solicita toate documentele care fac referire la acest caz. De asemenea, a început audierea tuturor celor care au fost implicaţi în caz, respectiv medici, asistente, infirmiere”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

Ancheta va dura până la sfârşitul acestei săptămâni.

Fetiţa de 4 ani, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, a murit în 4 octombrie la Spitalul Municipal Huşi, la 40 de minute de la internare, iar părinţii acesteia acuză de malpraxis cadrele medicale.

Fetiţa a fost diagnosticată de către medicul de gardă cu "laringită acută, cu sindrom febril” şi a primit tratament cu antibiotic. Părinţii fetiţei cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a-i face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Părinţii fetiţei au depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin care solicită explicaţii cu privire la decesul fiicei lor.

”Aşa cum prevăd normativele în astfel de cazuri, la nivelul DSP s-a constituit comisia de malpraxis care va analiza dacă a fost vorba de culpă medicală. În acest sens, au fost preluate de la Spitalul Municipal Huşi foaia de observaţie a pacientului (n.r.- fetiţa de patru ani) şi toate celelalte documente medicale, care vor fi analizate de specialişti. Aşteptăm şi concluziile medicilor legişti, iar pe 15 octombrie comisia de malpraxis se va întruni din nou pentru a analiza cazul”, declara directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Şi Colegiul Medicilor şi Poliţia au deschis anchete în acest caz.

De asemenea, conducerea spitalului face o anchetă internă în acest caz, pentru a stabili dacă din punct de vedere administrativ au fost respectate toate procedurile prevăzute de regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii spitaliceşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici