Ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de control în spitalele din ţară, după ce bărbatul cu arsuri grave transferat în Belgia a murit

  • Bărbatul a fost adus în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa pe 20 ianuarie
  • Pacientul a luat patru bacterii şi o ciupercă din spitalele româneşti
  • În mai puţin de 24 de ore a fost transferat la Iaşi
1308 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de control în spitalele din ţară, după ce bărbatul cu arsuri grave transferat în Belgia a murit

Bărbatul care a suferit arsuri grave şi a fost transferat de la Constanţa la Iaşi şi mai apoi cu întârziere în Belgia, a murit.

În seara de 20 ianuarie, pacientul a fost adus la Spitalul Judeţean Constanţa în stare gravă, cu arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului. Aici i-au fost acordate primele îngrijiri.

În mai puţin de 24 de ore, bărbatul a fost transferat cu elicopterul la Iaşi. La Constanţa nu există o secţie dedicată marilor arşi, de aceea a fost transferat la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Spitalul Sfântul Spiridon, unde sunt cinci paturi pentru tratamentul marelui ars. Acesta a luat patru bacterii şi o ciupercă din spitalele româneşti.

Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Constanţa: Până la momentul transferului s-a efectuat toaletarea plăgilor în blocul operator, au fost recoltate inclusiv culturi bacteriene conform protocoalelor. Menţionăm că pe mediile de cultură nu s-a dezvoltat floră patogenă.

Ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de control pentru a verifica modul în care a fost tratat acesta în spitalele din ţară. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici