Ministerul Sănătăţii: Consultantul care face studiul de fezabilitate şi proiectul centrelor de mari arşi, în curs de selectare

Ministerul Sănătăţii este în curs de selectare a consultantului care va elabora studiul de fezabilitate şi proiectul celor patru centre de mari arşi, care vor fi înfiinţate în Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş, potrivit unui comunicat al instituţiei.

76 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Consultantul care face studiul de fezabilitate şi proiectul centrelor de mari arşi, în curs de selectare

Ministerul Sănătăţii: Consultantul care face studiul de fezabilitate şi proiectul centrelor de mari arşi, în curs de selectare

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi reprezentanţii Bancii Mondiale (BM) în România au vizitat joi cele două unităţi sanitare bucureştene în care vor fi deschise Centre de Mari Arşi pentru copii şi adulţi, se arată în comunicatul de presă.

Astfel, ministrul Sănătăţii şi şefii BM au discutat cu reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu” şi cu cei ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar –Arseni” despre dotările şi modificările necesare secţiilor de ATI, UPU şi a blocurilor operatorii în vederea înfiinţării acestor centre.

„Suntem în procedură de selectare a consultantului care va elabora studiul de fezabilitate şi proiectul celor patru Centre de Mari Arşi pe care le vom înfiinţa în Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş, în cadrul proiectului cu Banca Mondială”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În ianuarie 2016, Ministerul Sănătăţii, la acel moment condus de Vlad Voiculescu anunţa mai multe strategii pe care şi le asumă. Între acestea se număra „Dezvoltarea asistenţei medicale pentru marii arşi şi alte patologii majore”, care includea două proiecte: „Acţiune prioritară pentru marii arşi şi pentru alte patologii majore”, în valoare de 10 milioane de lei şi înfiinţarea a patru centre regionale pentru mari arşi, pentru acest proiect fiind prevăzută finanţare prin Banca Mondială.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici