Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru sfârşitul săptămânii

Vremea se va menţine în general închisă, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării şi va fi în răcire în special în nord şi nord-est

226 afișări
Imaginea articolului  Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru sfârşitul săptămânii

PROGNOZA METEO pentru sfârşitul săptămânii / Zonele unde temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal

Vineri

ÎN ŢARĂ

Ploile vor fi în extindere ca arie şi vor deveni moderate cantitativ în sudul, estul şi centrul teritoriului, unde se vor cumula în medie 15...25 l/mp. Începând cu orele serii în nordul şi vestul Moldovei vor predomina ninsorile, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte. La munte, pe parcursul zilei vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi izolat se va produce polei, apoi va ninge, local mai consistent în special în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice, iar noaptea şi în Moldova şi zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, mai ridicate în Dobrogea, până la 17 grade; minimele vor fi cuprinse între -2 grade în nord-vest şi 10...12 grade pe litoral. Temporar se va forma ceaţă.

BUCUREŞTI

Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal la această dată, dar închisă, cu nebulozitate compactă, persistentă. În prima parte a zilei trecător vor fi posibile ploi slabe, apoi va ploua continuu, moderat cantitativ, astfel că până la sfârşitul intervalului se vor cumula în jurul a 15 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări pe timpul nopţii. Temperatura aerului va avea variaţii nesemnificative pe parcursul intervalului, maxima se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar minima de sâmbătă dimineaţa va fi de 5...6 grade.

LA MUNTE

Vremea se va menţine în general închisă. Pe parcursul zilei vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi izolat se va produce polei, apoi va ninge, local mai consistent în special în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări  pe parcursul nopţii. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior.

 

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menţine în general închisă, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării şi va fi în răcire în special în nord şi nord-est. În Muntenia şi Dobrogea va ploua şi local se vor cumula peste 15...20 l/mp, în Oltenia şi sudul Moldovei vor fi mai ales ploi, iar în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania se vor semnala local precipitaţii mixte; în nordul şi centrul Moldovei şi la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în est şi în sud-est, precum şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi 11...12 grade pe litoral, iar cele minime vor fi de la -4 grade în estul Transilvaniei până la 6...7 în sudul Dobrogei. 

LA MUNTE

Vremea se va menţine în general închisă şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe creste. Temperatura aerului va fi în scădere în masivele din nordul ţării, iar în rest nu va avea variaţii semnificative.

Duminică

LA MUNTE

Vremea va fi închisă şi temporar va ninge, mai consistent în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste. Temperatura aerului nu va avea variaţii importante.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici