Ministerul Sănătăţii face verificări legate de imunoglobulină / Părinte unui copil cu imunodeficienţă: De la spital ne-au spus că nu a ajuns

Ministerul Sănătăţii face verificări după ce au apărut informaţii că imunoglobulina care a fost adusă luna trecută în ţară nu a fost distribuită către spitale. Părintele unui copil cu imunodeficienţă a declarat, pentru MEDIAFAX, că a aflat de la spital că imunoglobulina nu a fost livrată.

234 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii face verificări legate de imunoglobulină / Părinte unui copil cu imunodeficienţă: De la spital ne-au spus că nu a ajuns

Ministerul Sănătăţii face verificări legate de imunoglobulină / Părinte unui copil cu imunodeficienţă: De la spital ne-au spus că nu a ajuns

"Ştiu doar că octagamul (soluţie care conţine imunoglobulină-n.r.) nu a mai plecat către spitale. Presupun că e vorba despre ceva birocraţie. Am înţeles că nu au preţul aprobat sau aşa ceva. Fiica mea are nevoie de octagam, dar sunt copii care sunt alergici la octagam. De aceea este nevoie de mai multe produse pe piaţă pentru că sunt tolerate diferit de oameni. Ultima tură de tratament am făcut la sfârşitul luni februarie, au trecut ceva săptămâni. Am aflat de la medic de întârziere, dar şi de la alţi părinţi care mi-au telefonat că aveau programare şi i-au sunat de la spital să nu se ducă pentru că nu a ajuns medicamentul. Nu peste tot pentru că mai sunt spitale care mai aveau în stoc", a explicat, pentru MEDIAFAX, Otilia Stanga, mama unei fetiţe cu imunodeficienţă.

În acest context, Ministerul Sănătăţii a demarat verificări la UNIFAM pentru a stabili dacă imunoglobulina nu a plecat din depozit către spitale.

"Există un departament în cadrul Ministerul Sănătăţii şi nu mi s-a adus la cunoştinţă că nu ar fi fost distribuite (fiolele de imunoglobulină - n.r.). Avem un grafic de livrări. Voi verifica personal acest aspect, iar dacă există în depozit doze, se vor distribui imediat pentru că le-am adus pentru pacienţi", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, la Digi 24.

Directorul UNIFARM, Adrian Ionel, nu a putut fi contactat.

La sfârşitul lunii martie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că au intrat în ţară o mie de doze de imunoglobulină, care au fost livrate la UNIFARM, în cadrul unui contract pe care compania îl derula.

În urma declanşării mecanismului de protecţie civilă, a fost transmis de către Crucea Roşie din Austria calendarul de livrări către România, în patru tranşe, a unui număr total de 16.000 de doze de imunoglobulină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici