Ministerul Sănătăţii: în urma incidentului de la Spitalul de copii Robănescu nu sunt victime

Ministerul Sănătăţii anunţă că în urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime.

407 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: în urma incidentului de la Spitalul de copii Robănescu nu sunt victime

Sursa foto: Facebook/Razvan Manu

Toţi cei 110 de copii au fost transferaţi în siguranţă la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de faţă toţi copiii sunt repartizaţi pe secţii, a transmis Ministerul Sănătăţii (MS).

Potrivit MS, marţi seara a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care unitatea a fost alimentată de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în reţea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două maşini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalaţiilor de gaze din incinta spitalului şi a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internaţi, a aparţinătorilor acestora, a mai explicat ministerul.

„Operaţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea directorului medical Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătăţii este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranţă al pacienţilor la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situaţiei”, a precizat MS.

Pompierii vor verifica spitalul care a fost afectat de fumul de la incendiul izbucnit în curte. Pagubele vor fi stabilite la finalul interveţiei pompierilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici