Ministerul Sănătăţii: Record de candidaţi pe locurile scoase la concurs la Rezidenţiat

  • Un record de candidaţi se înregistrează pentru cele 7.061 de locuri şi posturi scoase la concurs la Rezidenţiat.
  • Concursul va avea loc în data de 15 noiembrie şi se va desfăşura în cele 6 centre universitare tradiţionale.
  • La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.
771 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Record de candidaţi pe locurile scoase la concurs la Rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii: Record de candidaţi pe locurile scoase la concurs la Rezidenţiat

Conform Ministerului Sănătăţii, concursul va avea loc în data de 15 noiembrie şi se va desfăşura în cele 6 centre universitare tradiţionale: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, dar în condiţii speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

În sesiunea din 2020, se înregistrează un număr record de candidaţi, respectiv 11.948 (6396 medicină, 3008 medicină dentară, farmacie 2544) care vor concura pe un număr de 7061 locuri şi posturi scoase pe cele trei domenii de pregătire astfel: 4518 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, câte 1219 locuri şi posturi pentru medicină dentară şi farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie - MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI.

„Echipele ministerului şi a centrelor universitare implicate în organizare fac eforturi pentru ca, la ora începerii concursului, toate condiţiile impuse de situaţia epidemiologică să fie întrunite. O provocare o reprezintă şi numărul record de candidaţi înscrişi. Sunt prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaţilor, dar şi a personalului implicat. Pe durata desfăşurării examenului purtarea măştii medicale va fi obligatorie. Sunt prevăzute circuite distincte pentru intrare/ieşire din sălile de concurs. Se va măsura temperatura la intrarea în săli şi vor fi asigurate susbstanţe dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe. Sunt alocate un număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanţării fizice, precum şi asigurarea unor săli speciale pentru candidaţii cu temperatură”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

În sesiunea 2020, cifra de şcolarizare a fost suplimentată cu 961 de locuri pentru acoperirea deficitului de personal în specialităţi cu număr de pacienţi crescut, precum şi pentru pregătirea de medici specialisti în anestezie şi terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgenţă, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-COV2.

Totodată în 2020 s-a avut în vedere asigurarea cu specialişti pentru programele naţionale de oncologie şi depistarea afecţiunilor oncologice, acordarea asistenţei medicale pentru copii, precum şi necesitatea formării unui număr sporit de specialişti care să trateze bolile cardiovasculare şi ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe.

Şi în acest an, toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, vor fi admişi.

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici