Ministerul Sănătăţii reduce cu 20% cheltuielile bugetare, suplimentar diminuării salariilor cu 25%

Ministerul Sănătăţii reduce cu 20% cheltuielile bugetare aprobate în 2010 pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii necesare în cadrul instituţiei, suma economisită fiind de 975.989 de lei, această măsură fiind suplimentară celei de diminuare a salariilor cu 25%, a anunţat joi ministrul Cseke Attila.

15 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii reduce cu 20% cheltuielile bugetare, suplimentar diminuării salariilor cu 25%

Ministerul Sănătăţii reduce cu 20% cheltuielile bugetare, suplimentar diminuării salariilor cu 25% (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto

El a mai spus că vor fi reduse cheltuielile pentru carburanţi şi lubrifianţi cu 66.000 de lei, telecomunicaţii, radio, tv, internet cu 50.000 de lei, materiale şi prestări servicii cu 90.000 de lei, alte obiecte de inventar cu 77.389 de lei, deplasări interne, detaşări, transferuri cu 50.000 de lei, deplasări în străinătate cu 300.000 de lei, consultanţă şi expertiză cu 342.600 de lei.

"Vă reamintesc faptul că aceste măsuri sunt suplimentare celei de reducere a salariilor cu 25%", a precizat ministrul Sănătăţii.

Guvernul estimează că va reduce cheltuielile de personal din sectorul bugetar, în al doilea semestru al anului, cu 5,39 miliarde lei, reprezentând 1,06% din PIB, prin diminuarea cu 25% a salariilor începând cu 1 iunie, conform unui document al Ministerului Finanţelor.

Documentul indică totodată că Executivul mizează şi pe reducerea cu 5,2 miliarde lei (1% din PIB) a cheltuielilor cu asistenţa socială, urmare a diminuării cu 15% a pensiilor şi altor drepturi sociale.

Aceleaşi influenţe bugetare sunt prezentate şi în scrisoarea suplimentară de intenţie convenită de Guvern cu FMI şi prezentată săptămâna trecută de MEDIAFAX, respectiv cu câte 1% din PIB prin reducerea cu 25% a salariilor şi cu 15% a pensiilor, cu 0,3% din PIB prin reducerea transferului către autorităţile locale şi cu 0,03% din PIB prin reducerea subvenţiilor pentru încălzire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici