Ministerului Apărării finanţează construcţia Cimitirul Militarilor Români din Volgograd

Guvernul a alocat Ministerului Apărării, din Fondul de rezervă bugetară, fonduri totale de 689.000 lei pentru finanţarea construcţiei Cimitirul Militarilor Români din Complexul Comemorativ Rossoşka, regiunea Volgograd, fostă Stalingrad, din Federaţia Rusă.

138 afișări
Imaginea articolului Ministerului Apărării finanţează construcţia Cimitirul Militarilor Români din Volgograd

Ministerului Apărării finanţează construcţia Cimitirul Militarilor Români din Volgograd (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Lucrările vor fi finanţate prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor şi potrivit tratatelor internaţionale la care România este parte.

"Necesitatea înfiinţării acestei necropole este determinată de faptul că România este singurul stat participant la Campania din Est care nu a reamenajat încă un cimitir de război pentru militarii români căzuţi în luptă la Stalingrad, Cotul Donului şi în Stepa Calmucă. Conform bazei de date a Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, în Federaţia Rusă în Al Doilea Război Mondial, au murit 22.677 militari români, dintre care 6.525 în campanie şi 16.152 în prizonierat, iar osemintele acestora se află în 418 locuri de înhumare", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Realizarea primului cimitir al militarilor români pe teritoriul Federaţiei Ruse apare ca o prioritate şi din faptul că aprobările obţinute de la partea rusă îşi vor pierde valabilitatea în noiembrie 2015 dacă nu vor fi demarate lucrările de amenajare a necropolei de război, spune sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici