Miniştrii au fost interesaţi să afle, în Guvern, dacă la maşini pot folosi iarna anvelope all season

Membrii Guvernului au discutat, miercuri, ordonanţa privind obligativitatea anvelopelor de iarnă, iar premierul Boc a întrebat, urmărit atent de miniştri interesaţi de maşinile personale, dacă pneurile all season respectă noile norme, Boagiu spunând că acestea pot fi folosite în continuare.

44 afișări
Imaginea articolului Miniştrii au fost interesaţi să afle, în Guvern, dacă la maşini pot folosi iarna anvelope all season

Miniştrii au fost interesaţi să afle, în Guvern, dacă la maşini pot folosi iarna anvelope all season (Iamgine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Proiectul de ordonanţă iniţiat de Ministerul Transporturilor privind obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă pentru sezonul rece a fost discutat de Guvern în primă lectură.

Surse participante la discuţii au declarat agenţiei MEDIAFAX că atât premierul Emil Boc, cât şi ceilalţi membri ai Cabinetului au dorit să ştie de la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, dacă anvelopele all season sunt suficiente pentru a respecta noua legislaţie propusă de către minister.

"Ministrul Boagiu a prezentat prevederile ordonanţei, în care au fost incluse mai multe tipuri de anvelope obligatorii pentru iarnă, iar premierul, urmărit atent de mai mulţi miniştri care se află în această situaţie, a întrebat dacă este suficient să echipeze automobilul cu anvelope all season. Ministrul a răspuns că acest tip de anvelope va fi suficient pentru sezonul rece, reieşind că, într-un astfel de caz, nu mai este necesară echiparea cu anvelope exclusiv de iarnă", au arătat sursele citate.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a lansat în dezbatere publică un nou proiect de ordonanţă care prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece şi estimează că statul va încasa TVA de 445 milioane euro din vânzările de cauciucuri.

Conform proiectului, conducătorii vehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă în sezonul rece vor fi penalizaţi cu 9 până la 20 de puncte, amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare al maşinii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici