Ministrul Agriculturii: Oaia a descoperit înălţimile şi le-a înnobilat. Ciobanii îşi lasă casele crescute din smântână, pleacă de acasă în pribegia câştigului, dar mai mult decât atât, în dragostea pentru creşterea animalelor

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit, sâmbătă, la Sibiu, cu crescătorii de ovine, cărora le-a transmis că se simte mândru să vină la ei acasă, unde s-au întors de pe ”terenurile înclinate, rar sau deloc atinse de piciorul omului, pe care ”oaia le-a descoperit”.

498 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii: Oaia a descoperit înălţimile şi le-a înnobilat. Ciobanii îşi lasă casele crescute din smântână, pleacă de acasă în pribegia câştigului, dar mai mult decât atât, în dragostea pentru creşterea animalelor

Ministrul Agriculturii: Oaia a descoperit înălţimile şi le-a înnobilat, ciobanii îşi lasă casele crescute din smântână

”Am avut inspiraţia să aduc lângă mine oameni cu suflet, oameni cu dragoste, oameni cu dăruire, oameni care nu cântăresc efortul, chiar dacă este continuu şi nu cântăresc decât privirea fiecărui producător care aşteaptă răspunsul de la cei ce îi cârmuiesc astăzi. Noi, aflaţi în Guvernul României, să le întindem mâna de sprijin pentru ca ei să poată rămâne verticali pe terenurile înclinate, uneori rar atinse sau deloc de către piciorul omului, dar oaia a descoperit. A descoperit înălţimile şi le-a înnobilat. Noi, prin acest gest, prin acest pas încrustăm în activitatea zilnică răspunsul la întrebarea ”încotro?”. Şi răspund: în direcţia pe care dumneavoastră ne-aţi indicat-o, în direcţia în care dumneavoastră aţi mers, dragi crescători de ovine, în direcţia în care dumneavoastră v-aţi format aici în această frumoasă zonă a ţării, cu cel mai curat simţ al patriotismului, al dragostei de ţară, al respectului faţă de oameni şi al griji faţă de pământul strămoşesc”, le-a spus Petre Daea crescătorilor de ovine, adunaţi la Prefectura din Sibiu.

Petre Daea a vorbit despre crescătorii de oi, care pleacă ”în pribegia câştigului” şi îşi lasă ”casele frumoase crescute din smântână, brânză şi lapte”.

”Suntem la început de drum (...) de a împleti interesele locale cu cele ale acelora care pleacă de acasă în pribegia câştigului, dar mai mult decât atât, în dragostea pentru creşterea animalelor. Vorbesc aici despre crescătorii de ovine care îşi părăsesc casele frumoase crescute din smântână, din brânză, din lapte, din lână, din carne, din piei, cu sudoarea minţii şi cu bătăturile palmelor (...). Spuneam că suntem la început de drum pentru că avem multe de făcut pentru acest animal care astăzi se valorifică greu, ieftin şi din nefericire rar şi mă bucur şi îi felicit pe toţi cei care au înţeles că la începutul acestui drum trebuie să ne strângem mâinile şi să ne privim feţele pentru a înţelege că suntem împreună şi a face ceea ce trebuie pentru a rămâne împreună”, a declarat Petre Daea.

”Dacă în 1908 aţi făcut telemeaua de Sibiu, în 2017 semnaţi actul de naştere al acesteia pentru a vă face cunoscuţi şi a scoate de pe piaţa ţării pe cei care se ascund în spatele unei asemenea reţete, denaturând valoarea şi uneori înşlelând consumatorul”, a mai spus Daea.

Ministrul a anunţat că luni va ajunge la Bucureşti dosarul crescătorilor de oi din Sibiu, urmând ca solicitarea lor de a avea un însemn pentru ”telemea de Sibiu” să intre în procedură de aprobare, pentru ca falşii producători să dispară de pe piaţă.

”Sunt scăpări în domeniu. Au fost şi sunt oameni care falsifică produsul, care în goana pentru câştig, se dezbracă de haina de respect care trebuie păstrată tot timpul, indiferent unde ne aflăm. Eu sunt obligat prin lege să fac ce am făcut azi, dar am chemarea dragostei de ţară şi de locuri, am dorinţa să fac ceea ce dumneavoastră îmi cereţi, chiar dacă nu îmi spuneţi, dar din priviri vă înţeleg perfect. Am dat mâna azi cu mulţi sibieni în piaţă, toţi spuneau că este bine, dar am înţeles în privirile lor că era îndemnul la mai bine şi că sunt multe lucruri de făcut pe care trebuie să le realizăm împreună”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Petre Daea a lansat sâmbătă, la Sibiu, campania ”Alege oaia”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici