Ministrul Ana Birchall roagă conducerea CSM să stabilească o zi fixă pe săptămână pentru plen | DOCUMENT

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a transmis conducerii Consiliului Superior al Magistraturii o scrisoare prin care adresează rugămintea să fie stabilită o zi fixă pe săptămână pentru plen, astfel încât să nu se suprapună cu zilele când participă la şedinţele de Guvern.

169 afișări
Imaginea articolului Ministrul Ana Birchall roagă conducerea CSM să stabilească o zi fixă pe săptămână pentru plen | DOCUMENT

Ministrul Ana Birchall roagă conducerea CSM să stabilească o zi fixă pe săptămână pentru plen

„Practica CSM a statuat că nu numai consultarea instituţională a membrilor CSM în vederea asigurării cvorumului pentru şedinţele de plen, dar şi stabilirea unui calendar al acestor şedinţe, care să respecte principiile predictibilităţii şi transparenţei; apreciez că se impune o astfel de planificare, astfel încât activitatea CSM să permită tuturor membrilor să-şi exprime poziţia şi să exercite votul în mod corespunzător. (...) Îmi exprim speranţa că veţi lua în considerare rugămintea de a stabili o zi fixă pe săptămână în care va avea loc şedinţa de plen, astfel încât să nu se suprapună cu obligaţiile legate de pregătirea şi participarea mea la şedinţele de Guvern”, a scris ministrul Justiţiei, Ana Birchall, într-o scrisoare adresată conducerii CSM.

 

De altfel, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a transmis, joi seară, că a informat-o din timp pe Lia Savonea, preşedintele CSM, despre faptul că nu poate participa la plenul CSM de joi, şedinţă care fusese convocată marţi după-amiază.

Şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de joi, în care trebuia să se discute validarea Adinei Florea la conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), a fost amânată pentru luni, din cauză că nu a fost întrunit cvorumul de prezenţă.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi era cererea lui Gheorghe Stan de a i se rezerva un post de procuror la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), până la încetarea mandatului de 9 ani ca judecător la Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici