Ministrul Apărării dezleagă misterul avionului ucrainean interceptat la Bacău: S-a rătăcit

  • Ministrul Apărării Vasile Dîncu a spus că incidentul de joi, când un avion ucrainean a fost interceptat şi coborât pe Aeroportul din Bacău s-a produs după ce pilotul, un tânăr din statul vecin, s-a rătăcit.
  • În plus, nu se mai putea întoarce pe aeroportul de plecare, care era distrus.
7027 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării dezleagă misterul avionului ucrainean interceptat la Bacău: S-a rătăcit

Ministrul Vasile Dîncu a spus că ceea ce s-a întâmplat joi dimineaţa la Bacău a fost un incident.

„La Bacău, forţele noastre aeriene au interceptat un avion ucrainean care a coborât pe Aeroportul din Bacău. A fost fost un accident. Se vedea din start. Am văzut că avionul era rătăcit. Venea spre teritoriul României. A fost interceptat, s-a constatat că acest tânăr pilot se rătăcise, dar, de fapt, nici nu mai avea unde să aterizeze înapoi, pentru că aeroportul de pe care a plecat era distrus şi a ajuns cu bine în România”, a spus Dîncu.

Ministrul a spus că pilotul a cooperat, a fost intervievat şi de autorităţile ucrainene, iar în prezent există discuţii din punct de vedere legislativ ca România să poată accepta să se întoarcă pilotul în Ucraina.

„Sunt chestiuni care ţin de legile internaţionale, dar rezolvăm acest lucru pentru că a fost efectiv un accident. Am făcut un schimb de mesaje cu ministrul Reznikov şi şi-a cerut scuze pentru acest incident şi ne-a rugat să sprijinim să se întoarcă acasă”, a mai spus Dîncu.

Două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană sub comandă NATO au decolat, joi dimineaţa, în jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situaţii aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spaţiul aerian naţional.

„Cele două aeronave militare române au aplicat cu stricteţe procedurile naţionale şi regulile internaţionale aplicabile în astfel de situaţii, procedând la interceptarea şi identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spaţiul aerian românesc. Aeronava respectivă, un Suhoi 27 aparţinând Forţelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operaţiune încheiată la ora 07.05”, a transmis Ministerul Apărării din România.

După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziţia autorităţilor române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici