Ministrul Culturii îi răspunde lui Stanoevici, pe Facebook: Acuzaţiile nu sunt întemeiate

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a răspuns acuzaţiilor formulate marţi de Bogdan Stanoevici, fost secretar de stat în Ministerul Culturii, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, susţinând că acestea sunt neîntemeiate.

654 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii îi răspunde lui Stanoevici, pe Facebook: Acuzaţiile nu sunt întemeiate

Ministrul Culturii îi răspunde lui Stanoevici, pe Facebook: Acuzaţiile nu sunt întemeiate (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

"Decizia primului-ministru, dl. Dacian Cioloş, privind eliberarea domnului Bogdan Stanoevici din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii a fost făcută publică în data de 29 decembrie 2015, şi publicată imediat în Monitorul Oficial", a scris Vlad Alexandrescu, marţi seară, pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook.

Potrivit ministrului Culturii, "conform legii, aparatul de lucru al unui secretar de stat se dizolvă odată cu eliberarea sa din funcţie".

"Acuzaţiile dumneavoastră privind lipsa de transparenţă nu sunt întemeiate. Vă dau asigurări că transparenţa este principiul fundamental al mandatului meu de ministru; în acest sens am lucrat împreună cu echipa din minister la o nouă structură organizatorică a instituţiei, publicată şi ea în Monitorul Oficial (ieri, 4 ianuarie). Noua structură asigură operativitatea, eficienţa şi transparenţa activităţii ministerului Culturii şi îndeplinirea coerentă a atribuţiilor sale", a mai scris Vlad Alexandrescu.

Reacţia ministrului Culturii a venit după ce actorul Bogdan Stanoevici a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că a aflat despre demiterea sa de la un şofer al instituţiei, exprimându-şi totodată dezamăgirea faţă de modul în care a acţionat Vlad Alexandrescu.

"Eu am aflat de la şofer, pe 30 decembrie, venind la birou. Nu am avut nicio discuţie cu ministrul. Cumva, mă aşteptam să se întâmple asta, deşi eu nu fac parte din niciun partid", a spus Bogdan Stanoevici.

"Eram tehnocrat înainte să vină tehnocraţii", a mai afirmat Bogdan Stanoevici, precizând că este deranjat de modul în care s-au desfăşurat lucrurile. "Am fost extrem de dezamăgit. Nu ştiu unde este transparenţa despre care se tot vorbeşte acum în minister", a menţionat Stanoevici.

Bogdan Stanoevici a fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015, când a fost numit în această funcţie printr-o decizie luată de premierul de la momentul respectiv, Victor Ponta.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Ministerului Culturii au declarat că ministrul Vlad Alexandrescu se aşteaptă ca modificarea organigramei să eficientizeze activitatea şi să elimine blocajele instituţionale care au caracterizat Ministerul Culturii de-a lungul timpului. "Apariţia mai multor direcţii şi servicii în cadrul ministerului va duce la o responsabilizare clară a angajaţilor din instituţie pe domeniile în care îşi desfăşoară activitatea", se mai arată în răspunsul transmis.

În prezent, două dintre cele trei posturi de secretar de stat ale Ministerului Culturii sunt ocupate. Mihai Ghyka a fost numit recent în această funcţie de premierul Dacian Cioloş, iar Alexandru Oprean se află în acest post din aprilie 2014, de pe vremea fostului Guvern Ponta.

Totodată, Irina Cajal Marin este subsecretar de stat al Ministerului Culturii. Irina Cajal Marin ocupă această funcţie din februarie 2010, când Ministerul Culturii era condus de Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici