Ministrul David ia măsuri pentru fluidizarea traficului în Capitală

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative Cristian David a dispus, vineri, dublarea numărului de poliţişti rutieri şi a cerut autorităţilor locale să oprească lucrările la carosabil, începând cu 15 decembrie, ca măsură de fluidizare a traficului în Capitală.

2 afișări
Imaginea articolului Ministrul David ia măsuri pentru fluidizarea traficului în Capitală

Ministrul David ia măsuri pentru fluidizarea traficului în Capitală

Ministrul Cristian David a declarat, la încheierea unei şedinţe la care au participat reprezentanţi ai Primăriei Capitalei şi ai Biroului Poliţiei Rutiere, că numărul poliţiştilor rutieri care vor acţiona pentru dirijarea traficului va fi dublat, în acest sens în intersecţiile din Bucureşti urmând să acţioneaze şi 60 de poliţişti detaşaţi din alte judeţe, care deja au fost instruiţi în privinţa problemelor particulare ale traficului în Bucureşti.

David a explicat că poliţiştii vor fi plasaţi pe trasee fixe, urmând să fie constituite şi şase unităţi de intervenţie rapidă pentru situaţiile de trafic aglomerat.

Totodată, în 50 dintre cele mai aglomerate intersecţii din Bucureşti, vor fi prezenţi poliţişti, în două schimburi, care vor dirija circulaţia.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative a amintit problemele de trafic cauzate de lucrările pentru reabilitarea carosabilului, din ultima perioadă, precum şi problema sincronizării semafoarelor.

Ministrul a solicitat autorităţii locale centrale şi celor de sector să "oprească şi să conserve" lucrările la carosabil, în Capitală, pe perioada lunilor de iarnă "sau cel puţin între 15 şi 31 decembrie", pentru a preveni blocajele rutiere cauzate de deplasarea sau staţionarea utilajelor folosite la lucrări.

Ministrul Cristian David a declarat că motivele pentru care traficul în Capitală se desfăşoară cu dificultate sunt numărul crescut de maşini din Bucureşti (de la 200.000 de autoturisme în anul 1990 s-a ajuns la 1,2 miliaone în 2007), creşterea numărului de maşini care tranzitează Capitala, infrastructructura rutieră rămasă la nivelul anilor '90.

Ca soluţii pentru rezolvarea pe termen lung a problemelor de trafic, ministrul a menţionat necesitatea construirii unei centuri mediane a Capitalei, supraterană, "pe actuala linie a centurii de cale ferată", care să preia traficul uşor, acesta urmând să ducă la reducerea numărului de maşini care traversează Bucureştiul, prin centru, blocând circulaţia.

Cristian David a mai spus că ar trebui introdus şi un sistem de monitorizare computerizată a semaforizărilor, în concordanţă cu valorile de trafic, dar nu a putut prezăciza o dată la care acest sistem va deveni opraţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

ŞTIRILE ZILEI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici