Ministrul de Interne: 10.624 de ucrainieni au intrat în România în ultimele 24 de ore

  • În ultimele 24 de ore au intrat în România 10.624 de cetăţeni ucrainieni, iar dintre ei, 3.3360 au şi părăsit ţara.
  • Doar 11 au solicitat azil în România.
1278 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne: 10.624 de ucrainieni au intrat în România în ultimele 24 de ore

Foto: AP

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că România este pregătită să gestioneze un flux mare de tranzit la frontieră, în contextul conflictului din Ucraina.

„Au fost adoptate măsurile necesare pentru întărirea controlului şi supravegherea sporită a frontierei României. Punctele de trecere a frontierei sunt mobilizate la maxim şi suntem pregătiţi să suplimentăm şi personalul dacă este necesar. Au fost intensificate măsurile de control la frontieră, s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate şi s-a întărit cooperarea cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii.
Am luat măsuri pentru prevenirea şi contracararea faptelor care aduc atingere ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor”, a spus Lucian Bode.

Ministrul a prezentat situaţia tranzitului prin punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore.

CITEŞTE ŞI: DOCUMENT Persoanele care sosesc din Ucraina în România sunt exceptate de carantină. Anunţul CNSU 

Astfel, punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate de 111.817 persoane, din care 58.268 a fost pe sensul de intrare.

La frontiera cu Ucraina, numărul total de persoane care au tranzitat cele 6 puncte de trecere a frontierei a fost de 12.220. Dintre acestea 10.624 pe sensul de intrare în ţară.

„10.624 comparaţi cu 4.041 cât s-a înregistrat înainte de izbucnirea conflictului. Din cei 10.624 de cetăţeni ucrainieni care au intrat în România în 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei cu vecinii noştri, în special cu Bulgaria, respectiv Ungaria, au părăsit România 3.660 de persoane. În consecinţă, pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore au rămas 6.964 de persoane”, a mai spus Bode.

Doar 11 persoane au solicitat azil în România şi se află în acest moment în cele 6 centre de azil.

În centre de azil, România are aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare fiind în acest moment de 50%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
refuziagi,
ucraina,
bode

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici