Ministrul de Interne susţine că a fost înregistrat la întâlnirea cu angajaţii DGA: Nu am crezut o astfel de poveste. Voi face verificări

Ministrul Carmen Dan spune că a fost înregistrată, miercuri, în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, atunci când a discutat cu angajaţii pentru a le afla nemulţumirile. Dan a precizat că va face verificări pentru a afla cine a înregistrat-o.

3894 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne susţine că a fost înregistrat la întâlnirea cu angajaţii DGA: Nu am crezut o astfel de poveste. Voi face verificări

Ministrul de Interne susţine că a fost înregistrat la întâlnirea cu angajaţii DGA: Nu am crezut o astfel de poveste. Voi face verificări

„Astăzi a fost pur şi simplu o întâlnire de lucru, o discuţie cu oamenii care lucrează în DGA, atât cei cu funcţii de conducere, cât şi cei cu funcţii de conducere. (...) Eu sunt la fel de uimită că o şedinţă ajunge să fie înregistrată. Sunt foarte interesată să aflu cine sunt. În primă instanţă, nu am crezut o astfel de poveste. A ajuns la mine informaţia după şedinţa de Guvern. A fost o discuţie în care am vrut din gura lor să aflu de ce au fost atât de deranjaţi. Am vrut să fac toate precizările privind poziţia pe care am avut-o în cadrul ministerului. Nu m-am poziţionat în sensul desfiinţării acestei direcţii, ci în sensul eficientizării. (...) Voi face toate verificările necesare (să afle cine a înregistrat-o, n.r.)”, a declarat Carmen Dan, la RomâniaTv.

Ministrul a mai spus că nu înţelege reacţia şefului Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Ioniţă.

„Nu l-a pus nimeni inspector general al Poliţiei Române cu forţa. Asta înţeleg că este principala mea vină. Nu ştiu ce se întâmplă în mintea domnului Ioniţă. Nici nu am vrut să îi dau răspunsul. Am încercat doar să-mi explic ce a generat situaţia, punctând că eu nu duc războaie personale în afara instituţiei cu persoane. (...) Am încercat să înţeleg de ce colegii din DGA i-au cerut directorului general să iasă cu o scrisoare deschisă. Acolo a fost începutul. Cu 2 zile înainte, într-o discuţie avută cu directorul DGA, eram asigurată că sunt un om extraordinar şi că am toată aprecierea şi respectul dânsului. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar nu am reuşit azi (miercuri,n.r) să mă edific. Nimeni de la DGA nu mi-au dat de înţeles că au solicitat directorului acest lucru, dimpotrivă, că au cerut scrisoarea din presă”, a mai spus Carmen Dan.

Şeful DGA, Cătălin Ioniţă, a transmis, zilele trecute, o scrisoare deschisă în care a acuzat faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în DGA, îl vizează de fapt pe el. Acesta descrie şi momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan şi Mihai Tudose, spunând că a refuzat numirea la Poliţie.

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose. Iniţial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului poliţistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a minţit când i-a spus că Ioniţă a acceptat să fie noul şef al IGPR şi i-a cerut atunci demisia.

Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunţat, după o zi, că are acceptul lui Ioniţă pentru funcţie. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici