Ministrul Eduard Novak anunţă cum vor fi aduşi în ţară românii blocaţi în Africa de Sud

  • Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a anunţat că ţine legătură cu sportivii români blocaţi în Africa de Sud din cauza restricţiilor impuse după apariţia noii variante a virusului.
  • Sportivii şi ceilalţi români vor ajunge în România cu alte zboruri sau cu o cursă specială, a spus Novak.
899 afișări
Imaginea articolului Ministrul Eduard Novak anunţă cum vor fi aduşi în ţară românii blocaţi în Africa de Sud

Ministrul Eduard Novak anunţă cum vor fi aduşi în ţară românii blocaţi în Africa de Sud

Ministrul Sporturilor a anunţat pe Facebook care este stadiul procedurilor făcute de statul român pentru evacuarea românilor blocaţi în Africa de Sud.

„Sunt de ieri în contact strâns cu echipa campioană la rugby a României, CSM Ştiinţa Baia Mare, blocată în Africa de Sud, ca urmare a interdicţiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului, dar şi cu premierul şi cu ministrul afacerilor externe. Se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor care să-i aducă acasă atât pe "zimbri", cât şi pe ceilalţi români aflaţi în aceeaşi situaţie la Pretoria. Deocamdată, se fac demersuri pentru prelungirea vizei de şedere, dacă va fi cazul, precum şi a cazării”, a explicat ministrul Sporturilor.

Eduard Novak a mai spus că în cazul în care nu vor fi găsite zboruri de linie, în Africa de Sud va fi trimisă o aeronavă din România.

Situaţia lor se va rezolva şi vom avea curând detaliile, dar vă pot asigura că toţi vor reveni în deplină siguranţă. Dacă nu se va identifica o altă variantă de zbor, vom trimite o aeronavă special pentru a-i aduce acasă. Niciunul dintre ei nu a fost testat pozitiv, ceea ce e o veste la fel de îmbucurătoare”, a precizat Eduard Novak.

36 de cetăţeni români, printre care se află şi sportivii, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria. Ei sunt blocaţi în Africa de Sud deoarece cursele aeriene au fost suspendate din cauza restricţiilor impuse după apariţia noii variante a virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici