Ministrul Educaţiei, despre cazul profesoarei înjunghiate în şcoală: un semnal de alarmă

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a comentat cazul profesoarei înjunghiate în şcoală susţinând că reprezintă „un semnal de alarmă”.

1013 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, despre cazul profesoarei înjunghiate în şcoală: un semnal de alarmă

Mesajul a fost transmis pe reţelele de socializare.

„Incidentul regretabil de astăzi, în care o profesoară a fost rănită de un elev în sala de clasă, este un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situaţii care ne-au atras atenţia asupra importanţei pe care trebuie să o acordăm siguranţei în mediul şcolar. Condamn cu fermitate orice act de agresiune din şcoală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunităţii şcolare”, a anunţat ministrul Educaţiei.

Ligia Deca a mai spus că este nevoie de schimbări ale regulamentelor şi ale atitudinii celor implicaţi în educaţie.

„Avem nevoie ca şcoala să fie un loc în care atât copiii, cât şi profesorii să se simtă în siguranţă. Am convingerea că iniţiativele instituţionale – regulamente, proceduri, activităţi în comun cu parteneri instituţionali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicaţi în educaţie şi de un parteneriat real şcoală-familie. Doar în acest fel, incidente zguduitoare, asemeni celui de astăzi, vor putea fi prevenite”, a precizat Deca.

Poliţiştii din Capitală au fost sesizaţi miercuri cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o şcoală din Sectorul 4, a fost agresată de un elev în timpul orei. Potrivit Poliţiei Capitalei, profesoara ar fi fost atacată cu „un obiect tăietor-înţepător”, în timp ce se afla la ora de curs.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au identificat persoanele implicate. Elevul se află în custodia poliţiştilor. De asemenea, la faţa locului s-au deplasat echipaje medicale, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici