Ministrul Educaţiei, despre infrastructura şcolară: Este extrem de dezechilibrată, sunt zone în care arată ca în secolul XIX

Infrastructura şcolară, în care s-a investit foarte mult în ultimii ani, este extrem de dezechilibrată, în unele zone arată incredibil, însă în zone mai izolate aceasta este de sfârşit de secol XIX şi început de secol XX, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

375 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, despre infrastructura şcolară: Este extrem de dezechilibrată, sunt zone în care arată ca în secolul XIX

Ministrul Educaţiei, despre infrastructura şcolară: Este extrem de dezechilibrată, sunt zone în care arată ca în secolul XIX (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

"Dacă discutăm despre probleme şi provocări, intrăm şi în zona mai dură a infrastructurii şcolare, în care s-a investit foarte mult în ultimii ani, dar care este extrem de dezechilibrată de la o zonă la alta. Poţi să găseşti licee sau şcoli care arată absolut incredibil, dar poţi să te duci în zone mai izolate în care găseşti o infrastructură de sfârşit de secol XIX şi început de secol XX", a spus ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a precizat că la Ministerul Educaţiei se creionează bugetele pe fonduri structurale pentru 2014-2020 şi pe componentele Regio, pe dezvoltare regională şi pe componenta de program operaţional, pe agricultură vor exista subcomponente distincte pentru investiţie în infrastructura şcolară.

"Este un lucru pe care trebuie să-l avem în vedere, pentru că degeaba vorbim despre manuale digitale şi despre formarea cadrelor didactice, dacă şcoala nu are acoperiş, aşa cum, din păcate, uneori se întâmplă", a mai spus ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici