Ministrul Educaţiei, despre plagiat: Dezavuez această practică. Sper să nu mai avem asemenea cazuri deloc

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi seară, că dezavuează practica plagiatului, pe care a catalogat-o drept o "practică nefericită", precizând că exigenţa universităţilor trebuie întărită pentru a stopa acest fenomen.

104 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, despre plagiat: Dezavuez această practică. Sper să nu mai avem asemenea cazuri deloc

Ministrul Educaţiei, despre plagiat: Dezavuez această practică. Sper să nu mai avem asemenea cazuri deloc

"Dezavuez această practică. Nu am suficiente pârghii, dar prin legislaţia pe care o vom promova trebuie să întărim exigenţa universităţilor pentru că acolo sunt toate pârghiile şi sper să nu mai avem asemenea cazuri deloc în sistemul de învăţământ. Este o practică nefericită", a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Reacţia ministrului vine după ce consilierul de stat pe probleme de Educaţie din Administraţia Prezidenţială, Ligia Deca, a precizat că declaraţia ministrului Educaţiei prin care sugera că plagiatul este o problemă minoră este una care arată că nu înţelege efectele negative ale fenomenului de plagiat.

"Personal cred că nicio problemă nu poate fi remediată fără să acceptăm efectele ei negative pe de-a-ntregul", a declarat Ligia Deca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici