Ministrul Educaţiei, mesaj la deschiderea anului şcolar: Nevoia de cunoaştere este una vitală

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a transmis, luni, un mesaj cu ocazia deschiderii noului an şcolar, precizând că nevoie de cunoaştere este vitală "în zilele pe care le trăim", de aceea există o precupare crescută pentru a a asigura şanse egale la educaţie tuturor copiilor din România, anunţă MEN.

629 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, mesaj la deschiderea anului şcolar: Nevoia de cunoaştere este una vitală

Ministrul Educaţiei, mesaj la deschiderea anului şcolar: Nevoia de cunoaştere este una vitală

"Anul şcolar 2018-2019 începe într-o zi care ne duce cu gândul la simbolul succesului în învăţământ. Ziua de azi coincide cu nota 10 din catalog pe care sper să o obţină fiecare elev care trece astăzi pragul şcolii. Cadrelor didactice le urez succes în misiunea lor de a fi călăuze pe drumul cunoaşterii. Şcoala începe anul acesta cu 124 de dascăli care au obţinut nota 10 la examenul de titularizare, ei alăturându-se multor altor profesori de 10 care activează deja în sistem. Vreau să-i felicit pe toţi pentru performanţa şi dăruirea de care au dat dovadă şi să le mulţumesc tuturor angajaţilor din învăţământ pentru efortul pe care îl depun, zi de zi, în conturarea unui sistem educaţional de calitate! Nevoia de cunoaştere este una vitală în zilele pe care le trăim şi, de aceea, suntem profund preocupaţi să asigurăm şanse egale la educaţie tuturor copiilor din România", a transmis ministrul Valentin Popa, potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) remis, luni MEDIAFAX.

Acesta le-a urat părinţilor "spor în tot ce vor face şi bucurii din partea voastră, a elevilor, astfel încât rolul lor în lume să fie unul nobil, conectat, prin voi, la România de mâine".

Ministrul a făcut o trecere în revistă a măsurile luate de minister înaintea începerii noului an şcolar.

"Elevii claselor I-VI beneficiază, din acest an şcolar, de manuale noi. Mai mult, elevii vor avea manuale noi pentru 26 de discipline la care nu au existat manuscrise în ultimii 20 de ani. Alături de colegii din Guvern, am depus toate eforturile pentru ca profesorii să primească, încă din luna martie 2018, salarii mai mari. În plus, am decis să fie plătiţi şi pentru munca extraordinară pe care o depun în organizarea olimpiadelor, iar pentru cadrele didactice implicate în organizarea examenelor naţionale am majorat cu 60% sumele pe care le primesc pentru această activitate", a completat ministrul Educaţiei.

Valentin Popa a amintit şi de programul "Bani de liceu" al MEN menit să îi sprijine pe liceenii din zonele defavorizate şi despre locurile din facultăţi special alocate în premieră tinerilor din mediul rural.

"Pentru a-i susţine pe tinerii de liceu din mediile defavorizate, Ministerul Educaţiei Naţionale a majorat ajutorul prevăzut în programul «Bani de liceu», iar absolvenţii din mediul rural au putut candida, în premieră, pe locuri speciale în facultăţi. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile noi pe care le-am luat în ultimele luni pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ. Mai mult, în săptămânile următoare, vom majora şi bursele pentru elevii cuprinşi în învăţământul profesional şi dual. Vă asigur că vom investi în continuare în educaţie, astfel încât respectul şi statutul nobil al profesorilor să fie reconfirmate în societate, iar elevii să beneficieze de un act educaţional de calitate, în drumul lor spre performanţă. Vă urez an şcolar cu multe împliniri!", a conchis Popa.

Şi premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj la deschiderea noului an şcolar, spunând că pentru elevi acest lucru reprezintă studiul unor noi materii şi "descoperirea unui nou mod de a relaţiona cu informaţiile şi cu cei din jur". Ea a precizat că Guvernul îi sprijină pe profesori şi elevi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici