Ministrul Educaţiei nu crede în geometria vectorială şi ar scoate-o din programa şcolară

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu spune că schimbările în ceea ce priveşte supraîncărcarea programelor au fost de formă şi în continuare toţi elevii învaţă, de exemplu, geometria vectorială. „Eu (...) m-am descurcat şi fără geometrie vectorială”, spune Cîmpeanu, care îşi arogă mare parte din vină.

2002 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei nu crede în geometria vectorială şi ar scoate-o din programa şcolară

Ministrul Educaţiei nu crede în geometria vectorială şi ar scoate-o din programa şcolară

„Supraîncărcarea programelor este un element extrem de important. Trebuie schimbat ceva pe acest palier. (...) Schimbările au fost mai degrabă de formă”, spune, luni seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Întrebat care ar fi cauza acestui eşec, Cîmpeannu a spus că este vorba despre „rezistenţa la schimbare” şi astfel s-a ajuns la situaţia ca toţi elevii să înveţe geometrie vectorială..

„Nici măcar nu pot fi acuzaţi profesorii care predau o anumită disciplină că îşi iubesc atât de tare disciplina aceea încât nu au vrut să renunţe la nimic, nici din numărul de ore, nici din materia predată. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toţi copiii. Eu nu cred că e necesar pentru toţi copiii geometria vectorială, de exemplu. Nu cred! Se pot supăra pe mine colegii de matematică, profesorii de matematică. Eu sunt totuşi absolvent de matematică – fizică, treapta I, treapta a II-a la Sfântul Sava şi m-am descurcat fără geometrie vectorială. Adică am reuşit să fac câte ceva în viaţă şi fără geometrie vectorială. S-ar putea să mai existe şi alţi tineri care să reuşească să facă câte ceva în viaţă – mult sau puţin – fără geometrie vectorială”, a spus ministrul Educaţiei.

Întrebat, în continuare, cine este de vină, Cîmpeanu a răspuns: „Cine să fie? Cei ca mine, care am fost miniştru şi în 2014 şi în 2015 şi n-am avut curajul şi tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici