Ministrul Educaţiei în cazul burselor de merit: "Nu poţi pretinde că jumătate din elevi sunt de top. Printre ei sunt şi analfabeţi funcţionali"

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu spune că pragul de 8,50 pentru acordarea burselor de merit este arbitrar şi şi-a pierdut din semnificaţie după ce 53% dintre elevii din ţară au atins acest barem: „Nu poţi pretinde că jumătate din elevi sunt de top. Printre ei sunt şi analfabeţi funcţionali”.

3009 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei în cazul burselor de merit: "Nu poţi pretinde că jumătate din elevi sunt de top. Printre ei sunt şi analfabeţi funcţionali"

Ministrul Educaţiei a spus joi seara că bugetul pentru burse este mai mare în 2022. „Finanţarea a crescut faţă de bugetul anului 2020 de 4 ori, faţă de anul 2021 a crescut cu 60%, mai exact este vorba de un plus de 400 de milioane de lei. (...) Fondul de burse este mai mare, nu faci economii”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Conform acestuia, la finalul anului şcolar trecut 53% dintre elevii din România au avut medii de peste 8.50.

Nu poţi pretinde că peste jumătate din elevi sunt de top, de merit, atâta vreme cât printre ei se găsesc şi elevi încadraţi la categoria analfabeţi funcţionali”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Acesta admite că notele primite de elevi sunt irelevante: „Au fost irelevante nu din cauza elevilor, nu din cauza profesorilor, ci din cauza situaţiei generate de pandemie. Atâta timp cât dai notele în online nu ai nicio garanţie cu pivire la cel care îţi răspunde din spatele ecranului cu camera închisă”.

Sorin Câmpeanu spune că şi baremul de 9,50 este tot arbitrar: „9,50 este la fel de arbitrar, a fost corelat cu procentul de 25%. Am considerat că 25% din numărul total de elevi să fie încadraţi la nivel de top pentru bursă de merit este arhisuficient. Este o asumare a mea totală”.

Conform ministrului, hotărârea prin care s-a modificat pragul de acordare a burselor de merit a fost adopată de Guvern în 6 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici