Ministrul Educaţiei nu prelungeşte vacanţa de vară a elevilor, aşa cum au cerut hotelierii de pe litoral: Îi înţeleg pe cei care doresc profit, dar trebuie să promovăm interesul şcolii

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, la Suceava, că există un ordin de ministru care stabileşte vacanţele şcolare, astfel că nu va fi prelungită vacanţa de vară după data de 9 septembrie. Hotelierii de pe litoral au cerut acest lucru, motivând că le scad profiturile.

1498 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei nu prelungeşte vacanţa de vară a elevilor, aşa cum au cerut hotelierii de pe litoral: Îi înţeleg pe cei care doresc profit, dar trebuie să promovăm interesul şcolii

Ministrul Educaţiei: Nu se prelungeşte vacanţa după data de 9 septembrie

Întrebată dacă va lua în calcul cererea hotelierilor de pe litoral, de a prelungi vacanţa de vară, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Suceava, că există un ordin de ministru care stabileşte vacanţele şcolare, astfel că aceasta nu va fi prelungită după data de 9 septembrie.

„Eu îi înţeleg pe cei care doresc să obţină profit, nu am nimic cu ei, profitul este o valoare pe care o respect. Sigur că îl respect şi pe cel pe care doreşte să obţină profit pentru că plăteşte impozit şi impozitul ajunge şi la şcoli, dar cred că întâi şi întâi trebuie să promovăm interesul şcolii. Când am stabilit această structură a anului de învăţământ am avut în vedere numărul de zile de şcoală, care determină şi numărul de ore şi care până la urmă determină recunoaşterea sau nu a diplomelor pe care şcolile noastre le elaborează.

Sigur că dacă vom găsi o formulă mai raţională decât asta nu avem nimic împotrivă, dar deocamdată avem un ordin de ministru ce se stabileşte structura anului şcolar, iar structura anului şcolar ne arată că şcoala începe pe 9 septembrie şi deocamdată despre 9 septembrie vorbim”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul a spus că şi operatorii din turism care au pârtii de ski cer ca vacanţa de iarnă să fie mai lungă, însă programul vacanţelor nu va fi modificat.

Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) susţin că decizia Ministerului Educaţiei ca anul şcolar viitor să înceapă mai devreme le afectează afacerile şi i-au cerut ministrului Turismului, Bogdan Trif, să discute cu ministrul Educaţiei pentru a renunţa la această idee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici