Ministrul Educaţiei: Profesorii nu trebuie să aducă facturi pentru banii primiţi pentru dezvoltarea profesională

Ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu, a precizat, luni, la Vaslui, că profesorii şi învăţătorii care, la sfârşitul anului trecut, au primit 700 de lei pentru dezvoltarea profesională nu trebuie să ducă la şcoală chitanţe sau facturi pentru a justifica banii daţi de Guvern în campanie electorală

3902 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: Profesorii nu trebuie să aducă facturi pentru banii primiţi pentru dezvoltarea profesională

Ministrul Educaţiei: Profesorii nu trebuie să aducă facturi pentru banii primiţi pentru dezvoltarea profesională (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Cei 700 de lei acordaţi de Guvern la sfârşitul anului trecut, în campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, nu vor trebui justificaţi la şcoală de către cadrele didactice cu documente fiscale prin care să arate ce anume au făcut cu acei bani.

Profesorii şi învăţătorii au însă obligaţia să prezinte în scris un raport justificativ către conducerile şcolilor în care să precizeze cum au cheltuit banii, dar fără a fi necesar să ataşeze chitanţe sau facturi.

"Dreptul de a finanţa dezvoltarea profesională este consfinţit prin lege. Nu trebuie documente justificative pentru aceste sume, ci doar un raport. Concret şi la obiect, nu trebuie chitanţe sau facturi. De altfel, precizările sunt publice. Până în iunie, se vor preda rapoartele finale prin care unităţile şcolare vor preciza faptul că aceste sume au fost utilizate pentru dezvoltarea carierei profesionale, scopul în care au fost acordate", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu, a fost prezent, luni, în judeţul Vaslui, unde a vizitat două unităţi de învăţământ, Şcoala Băceşti şi Liceul "Emil Racoviţă”, şi a avut o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar şi directorii şcolilor de structură.

Guvernul anunţa, în 22 octombrie 2014, alocarea a circa 50 milioane de lei, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind "Dezvoltarea carierei didactice", urmând ca minimum 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi minimum 40.000 profesori din mediul unversitar să primească suma de 150 euro.

Ministrul de atunci al Educaţiei, Remus Pricopie, anunţa că profesorii ar urma să primească 150 de euro cu care să îşi cumpere cărţi sau alte materiale didactice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici