Ministrul Educaţiei se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, pentru a discuta despre majorările salariale ale cadrelor didactice.

16 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (Imagine: Mediafax Foto)

Ecaterina Andronescu a promis încă de la instalarea în funcţia de ministru al Educaţiei că va avea o primă întâlnire cu sindicatele în 6 ianuarie. În legătură cu majorarea salariilor cadrelor didactice, noul ministru al Educaţiei spunea atunci că "avem o lege şi trebuie să o aplicăm".

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea cu ministrul Educaţiei va avea loc marţi, la ora 12.00, la sediul ministerului.

În 22 decembrie, Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a cerut noului ministru al Educaţiei şi Guvernului aplicarea de urgenţă şi necondiţionată a Legii 221/2008 privind majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice, ameninţând cu reluarea protestelor dacă actul normativ nu va fi pus în aplicare.

FEN preciza că actul normativ trebuie aplicat cu atât mai mult cu cât ordonanţa de urgenţă pentru amânarea aplicării acestei legi a fost declarată neconstituţională. Totodată, FEN preciza că la nivelul organizaţiilor teritoriale afiliate au fost începute acţiunile în instanţă împotriva Guvernului, pentru respectarea Legii 221/2008.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, în 19 decembrie, cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, la finalul discuţiilor declarând că le-a cerut partenerilor sociali "un răgaz" în ceea ce priveşte majorarea salariilor profesorilor, pentru a vedea care este starea "vistieriei ţării", declarând că problema urmează a fi analizată.

Citeşte şi:

Boc a cerut "un răgaz" în legătură cu majorarea salariilor profesorilor

Federaţiile din educaţie renunţă la greva generală din 18 noiembrie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici