Ministrul Justiţiei admite că există o tentaţie a Puterii de a se extinde

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, referitor la echilibrul puterilor în stat, că există "o tentaţie" a fiecăreia de "a se extinde", drept dovadă stau conflictele de natură constituţională cu care a fost sesizată Curtea Constituţională.

953 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei admite că există o tentaţie a Puterii de a se extinde

Ministrul Justiţiei admite că există o tentaţie a Puterii de a se extinde

"Este o problemă foarte importantă care trebuie dezbătută şi pregătită în prealabil. Astăzi (joi -n.r.) s-a suplimentat ordinea de zi, fără să fi primit materialele în prealabil pe baza cărora să ne putem exprima. Eu am opinat că sunt, cele două probleme, cele mai importante de pe ordinea de zi, dar adăugate pe lista suplimentară şi ele trebuiesc analizate, dezbătute riguros, cu argumente, contra - argumente. Problema este una de fond. Este până la urmă o problemă de delimitare a puterilor statului, trebuie să vedem şi într-o parte şi în alta, dacă discutăm de echilibrul celor trei puteri, să nu discutăm numai dintr-o anumită perspectivă. Să discutăm dacă nu cumva din fiecare, şi asta e o realitate, există o tentaţie a Puterii, indiscutabilă, o tentaţie a Puterii de a se extinde. Uitaţi-vă la conflictele juridice de natură constituţională cu care a fost sesizată Curtea. De fiecare dată, o putere a sesizat, a reclamat, că cealaltă putere, celelalte oputeri a intrat/au intrat în zona ei de competenţă", a declarat Tudorel Toader, fiind întrebat dacă este îngrijorat de declaraţiile unor politicieni.

Ministrul Justiţiei a anunţat că este nevoie de o discuţie riguroasă, aplicată la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii pe această temă.

"Prin urmare, am propus CSM-ului, mă bucur că s-a votat şi s-a aprobat, ca să se distzribuie materialele, cum este necesar, ca să avem un timp de reflecţie, un timp în care să notăm şi să venim cu contra-argumente. Am primit deja materialele, mă aştept ca într-un termen relativ scurt, să se convoace o şedinţă de CSM, să discutăm riguros , aplicat, dacă şi cine a greşit", a completat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici