Ministrul Mediului a lansat la Sibiu a doua ediţie a "Marii debarasări"

Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, a lansat, sâmbătă, la Sibiu, a doua ediţie a campaniei "Marea debarasare", colectând, alături de autorităţile din Sibiu, deşeurile electronice.

26 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului a lansat la Sibiu a doua ediţie a "Marii debarasări"

Ministrul Mediului a lansat la Sibiu a doua ediţie a "Marii debarasări" (Imagine: Mediafax Foto)

Attila Korodi, însoţit de prefectul Sibiului, Ilie Mitea, şi de primarul Klaus Johannis, a pornit din Piaţa Mică a municipiului, urcându-se într-o maşină ce transportă deşeurile şi a colectat primele obiecte electronice uzate.

"Lansăm acum la Sibiu ziua în care scăpăm de deşeurile electronice. Acestea sunt periculoase, ne pun viaţa în peicol dacă nu suntem atenţi cu ele. Metalele grele şi substanţele toxice care se află în acestea sunt şi ele o cauză a poluării mediului din România. Poate la unii vă este greu să renunţaţi la televizorul sau sau frigiderul vechi, dar gândiţi-vă că dacă nu sunt bune pentru sănătate şi dacă tot ţineţi un ghiveci de flori pe televizorul vechi, mai bine aduceţi-l la marea debarasare", le-a spus ministrul sibienilor.

Potrivit ministrului Mediului, campania se desfăşoară în 110 localităţi din ţară, iar în 70 din acestea colectarea deşeurilor electronice se face în mod frecvent.

Ministrul a spus că, dacă la prima ediţie a campaniei, care a avut loc în 3 noiembria anul trecut, s-au strâns peste şase sute de tone de deşeuri, se aşteaptă ca şi cantitatea adunată sâmbătă să fie cel puţin la fel de mare.

Korodi Attila s-a plimbat prin municipiul Sibiu cu maşinile care strâng aparatele uzate şi le-a explicat sibienilor raţiunile campaniei.

Campania "Marea debarasare" a Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) vizează strângerea de la populaţie a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, prima acţiune din acest an având loc sâmbătă, în toate oraşele care au peste 20.000 de locuitori. Prin această campanie, Ministerul Mediului urmăreşte stimularea colectării acestui gen de deşeuri de la populaţie, dar şi să-i obişnuiască pe oameni să renunţe la echipamentele vechi.

Acţiunea - reiterare a uneia similare desfăşurate în 2007 - urmăreşte să ajute ca România să colecteze patru kilograme de astfel de deşeuri pe cap de locuitor, norma europeană în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici