Ministrul Mediului, despre demersurile de a transfera urşi către alte ţări: Nu a dorit nimeni

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, luni, la Ploieşti, că demersurile de a transfera urşi către alte ţări au eşuat, pentru că nicio ţară nu îşi doreşte astfel de exemplare, în multe zone ursul nemaifiind găsit în păduri de o sută de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1993 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului, despre demersurile de a transfera urşi către alte ţări: Nu a dorit nimeni

Ministrul Mediului, despre demersurile de a transfera urşi către alte ţări: Nu a dorit nimeni

Graţiela Gavrilescu a spus că a trimis adrese către alţi miniştri din Europa pentru a transfera urşi din România, însă nimeni nu a dorit acest lucru.

“Am făcut adrese către toţi miniştrii Mediului, prin ambasadele noastre în ţările respective, astfel încât să putem să identificăm dacă cineva doreşte să ia un astfel de urs, să putem să facem un transfer. Nu a dorit nimeni. Mai mult decât atât, mulţi au spus că de o sută de ani nu mai au această specie”, a declarat ministrul Gavrilescu.

Gavrilescu a mai spus că este importantă protejarea vieţii oamenilor, dar trebuie protejat şi ursul, însă în România numărul de exemplare este mult mai mare decât ar trebui.

“În România se preconizează că sunt (...) peste 6.500 de carnivore mari - urs, pe scris, dar pentru că înmulţirea, din cauza schimbărilor climatice, se face nu o dată la doi ani, ci s-a făcut şi de două ori într-un an se preconizează că specia are cu 2-3 mii mai mult”, a declarat Graţiela Gavrilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici