Ministrul Mediului: Incendierea pajiştilor ar trebui sancţionată cu dosare penale

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că incendierea pajiştilor ar trebui sancţionată cu dosare penale, întrucât, în urma incendiilor, se distruge fauna şi se poluează atmosfera.

31 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului: Incendierea pajiştilor ar trebui sancţionată cu dosare penale

Ministrul Mediului: Incendierea pajiştilor ar trebui sancţionată cu dosare penale (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Ministrul a declarat, la o întrunire cu autorităţile locale din Bistriţa-Năsăud, organizată sâmbătă, la Primăria Bistriţa, că a sosit în judeţ cu elicopterul şi a văzut, de sus, "imense pete negre", rămase în urma incendierii pajiştilor.

"E un dezastru ecologic să faci aşa ceva. Nu numai că se distruge vegetaţia, dar şi fauna are mult de suferit, iar atmosfera se încălzeşte şi e poluată cu tot acel fum. În opinia mea, incendierea pajiştilor va trebui sancţionată penal. Am discutat cu colegul meu, deputatul Emil Radu Moldovan (liderul PSD Bistriţa-Năsăud - n.r), să aibă o iniţiativă legislativă în acest sens", a declarat Nicolae Nemirschi.

Numai în Bistriţa-Năsăud, în ultima perioadă au avut loc zeci de incendii de pajişti, mai ales la sfârşit de săptămână, unele dintre ele fiind scăpate de sub control şi ducând la pagube inclusiv în fondul forestier.

Dintre cei care au dat foc pajiştilor ca să le cureţe de ierburile uscate, doar o mică parte au fost prinşi de poliţişti şi amendaţi, potrivit legii în vigoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici