Ministrul Muncii: Au fost identificaţi peste o mie de oameni cărora statul le datorează bani

  • Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că au fost identificate peste o mie de persoane cărora statul le datorează bani
  • Acestora nu le-au fost actualizate indemnizaţiile plătite în baza unei legi separate de cea a pensiilor. Toate erorile vor fi corectate, a precizat ministrul.
19022 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii: Au fost identificaţi peste o mie de oameni cărora statul le datorează bani

Ministrul Muncii: Au fost identificaţi peste o mie de oameni cărora statul le datorează bani

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, susţine că există cel puţin o mie de persoane cărora statul le datorează bani deoarece drepturile financiare au fost calculate greşit. Verificările care au început după mediatizarea cazului unei femei din Alba nu s-au încheiat, aşa că numărul persoanelor aflate în această situaţie ar putea creşte.

„Cazul doamnei F.J. din Alba, bătrâna căreia nu i s-a actualizat indemnizaţia după soţul decedat, pentru fiecare lună din stagiul militar efectuat de acesta în cadrul detaşamentelor de muncă din cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961, nu este singular. Din păcate, nu este! La prima estimare, rezultă că sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani. Acestea nu sunt pensii, sunt indemnizaţii pe o lege separată de legea pensiilor. Poate că nu a făcut-o nimeni intenţionat dar tot greşeală se numeşte. O greşeală care trebuie asumată. Nu s-au introdus datele iniţiale în aplicaţia electronică, s-a lucrat pe hârtie şi, când a venit actualizarea în 2016, nu s-a făcut automat pentru că nu erau informaţiile iniţiale introduse. Nu şi-a mai amintit nimeni de dosarul din raft. România din sistemul public e plină de greşeli pentru că nu acceptă digitalizarea. Tot la hârtie şi dosar are tendinţa să revină”, a anunţat pe Facebook, ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a mai spus că toate aceste probleme vor fi rezolvate.

„Între timp doamnei i se plătesc banii datoraţi. Pentru toată perioada din 2016 de la actualizarea cuantumului indemnizaţiei.... Sistemul public s-a minţit singur. Are probleme. Până nu le recunoaşte şi până nu muncim să le rezolvăm, nu se va face performanţă în sistem. Cât pot, voi munci alături de cei care vor să îi rezolvăm problemele. De cei care nu se ascund, de cei care nu se ocupă să facă strategii ca să mă denigreze ci lucrează să rezolvăm aceste probleme. Vă spun direct – nu sunt omul promisiunilor care nu au nicio bază, al hârtiilor, îmi pasă să fim corecţi cu oamenii şi cu drepturile lor. Un om dacă este nedreptăţit de cineva din sistemul public, pentru mine este de ajuns ca să mă apuc de treabă şi să corectez greşelile. Poate miniştrilor care au fost înaintea mea rezolvarea acestor probleme li se părea că ar fi sub demnitatea lor. Eu – asta sunt!”, a precizat Violeta Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ministru,
erori,
pensii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici