Ministrul Muncii, despre extinderea gratuităţii la călătoriile cu trenul pentru elevi: Putem avea şi această temă în discuţie

Ministrul Muncii, Marius Budăi a precizat, marţi, că gratuitatea pentru călătoriile cu trenul de care beneficiază studenţii ar putea fi extinsă şi pentru elevi. Întrebat când ar putea fi implementată măsura, ministrul a spus că, momentan, nu poate oferi un termen.

306 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, despre extinderea gratuităţii la călătoriile cu trenul pentru elevi: Putem avea şi această temă în discuţie

Budăi anunţă că gratuitatea pentru călătoriile cu trenul ar putea fi extinsă şi pentru elevi

Gratuitatea pentru studenţi la tren ar putea să fie extinsă şi la nivelul elevilor, consideră ministrul Marius Budăi. Acesta a spus că în viitor, subiectul ar putea fi inclus pe ordinea de zi a discuţiilor guvernamentale.

„Am avut întrebarea „dacă ne gândim şi la elevi”. În acest moment, elevii beneficiază de 50% reducere şi am spus că, bineînţeles, pe viitor, putem avea şi această temă în discuţie”, precizează ministrul.

Marius Budăi a spus, în acest context, că nu poate estima un termen limită până la care această măsură ar putea fi adoptată: „Dacă ar fi să vă spun mâine, poimâine, ar trebui să mint. În viitorul apropiat, nu pot să vă dau un deadline”.

Potrivit aceleiaşi surse, măsura va fi introdusă după ce, în prealabil, impactul bugetar va fi foarte bine studiat.

„Cu siguranţă în momentul în care vom decide să implementăm o astfel de măsură, cum am făcut şi la celelalte măsuri, impactul bugetar va fi foarte bine studiat şi foarte bine calculat, iar atunci când vom fi clarificaţi, o să introducem şi această măsură”, spune Marius Budăi.

Ministrul a mai explicat că a lansat aceste declaraţii în spaţiul public după ce într-o declaraţie, Opoziţia ar fi propus eliminarea acestor subvenţii de transport pentru studenţi. Ministrul a precizat că facilitatea va rămâne în continuare valabilă pentru studenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici