Ministrul Muncii reîncepe negocierile pentru salariul minim

Ministrul Muncii Paul Păcuraru a declarat, marţi, la Satu Mare, că va reîncepe săptămâna viitoare, negocierile cu sindicatele şi patronatele pentru salariul minim, liberalul recunoscând că "suma de 500 de lei nu aduce fericirea".

2 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii reîncepe negocierile pentru salariul minim

Ministrul Muncii reîncepe negocierile pentru salariul minim

"Sindicaliştii trebuie să înţeleagă că oferta de 500 de lei asigură o creştere de 28 la sută a salariului minim faţă de anul 2007, care acoperă inflaţia. Un salariu minim de 550 de lei ar avea efecte devastatoare asupra inflaţiei. Vom reîncepe luni după-amiază o rundă de negocieri cu sindicatele şi cu patronatele. Ne vom păstra oferta de 500 de lei. Patronatele sunt aproape de accepţiunea noastră", a declarat ministrul Paul Păcuraru, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Salariul minim de 500 de lei nu este unul care să aducă fericirea, însă trebuie să vedem ce poate şi ce nu România", a adăugat ministrul.

Ministrul Paul Păcuraru a cerut, luni, la Oradea, sindicatelor, să înţeleagă că salariul minim pe economie nu poate fi mai mare de 500 lei, el declarând că, deşi exista o înţelegere privind această sumă, sindicaliştii au depus o notificare privind declanşarea conflictului de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici