Ministerul Sănătăţii anunţă stimulentele pentru peste 44.000 de angajaţi din sistemul sanitar. „Ne-am confruntat cu reticenţa unor manageri de a-şi asuma listele”

  • Minsterul Sănătăţii te anunţă că 44 074 de angajaţi din sistemul sanitar primesc stimulentul de risc de 2500 de lei aferent lunii aprilie
  • Vor primi stimulent de risc oamenii implicaţi direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticul şi tratamentul pacienţilor cu Covid 19
  • Ministrul Sănătăţii: Ne-am confruntat în unele cazuri cu reticenţa managementului unităţilor de asumare a acestor liste
344 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii anunţă stimulentele pentru peste 44.000 de angajaţi din sistemul sanitar. „Ne-am confruntat cu reticenţa unor manageri de a-şi asuma listele”

Ministerul Sănătăţii anunţă stimulentele pentru peste 44.000 de angajaţi din sistemul sanitar. Ne-am confruntat în unele cazuri cu reticenţa managerilor de a-şi asuma listele

Ministerul Sănătăţiia anunţă că 44 074 persoane din sistemul sanitar primesc stimulentul de risc pe luna aprilie. Este vorba despre oamenii implicaţi direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu Covid 19. 

Cei care vor primi supliment de risc sunt grupaţi în două categorii: 14.355 de oameni din unităţile de primiri urgenţe, servicii de ambulanţă, direcţii de sănătate publică, dar şi rezidenţi. 
 
Aceste plăţi înseamnă  33.053.000 de lei, bani alocaţi de la bugetul de stat, care vor fi recuperaţi ulterior din fonduri europene. 
 
A doua categorie vizează alte 29.719 de persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unităţi sanitare de urgenţă şi de transport care au contract direct cu casele de asigurări de sănătate şi care vor primi stimulentul din fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Suma pentru această categorie este de 74.000.000 de lei, bani care vor fi recuperaţi din fonduri europene. 
 
“Ministerul Sănătăţii a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticenţa managementului unităţilor de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare şi fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta şi care merită din plin această recunoaştere a efortului depus în beneficiul pacienţilor. Am cerut ca plăţile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă” a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici