Ministrul Sănătăţii a promis că va încerca să respecte acordurile cu Sanitas

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a promis, joi, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, că va încerca să respecte, după aprobarea Legii bugetului, toate acordurile pe care ministerul le are cu federaţia.

88 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii a promis că va încerca să respecte acordurile cu Sanitas

Ministrul Sănătăţii a promis preşedintelui Sanitas că va încerca să respecte acordurile cu federaţia

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, s-a întâlnit cu preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, pentru a discuta despre situaţia din sistemul de sănătate.

În cadrul întâlnirii, Bazac l-a informat pe liderul sindical că Guvernul nu a suspendat acordarea tichetelor de masă în spitale şi l-a asigurat că, o dată cu aprobarea Legii bugetului, va încerca să respecte toate acordurile pe care Ministerul Sănătăţii le are cu Federaţia Sanitas.

În 14 noiembrie, Federaţia Sanitas a semnat un acord cu Ministerul Sănătăţii privind creşterile salariale în 2009 pentru angajaţii din domeniu, care prevede o majorare medie de cel puţin zece la sută, plus alte sporuri.

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, declara atunci că, potrivit acordului, salariile personalului din Sănătate vor creşte în medie cu cel puţin zece la sută din 2009.

Totodată, potrivit acordului, sporul de prevenţie, care în prezent este de 11 la sută, va creşte la 15 la sută şi va fi extins la nivelul tuturor salariaţilor din Sănătate, iar prima de stabilitate, acordată, printr-un act normativ din 2006, de două ori pe an, va fi dată de trei ori pe an. Prima de vacanţă va fi dată, potrivit acordului, tuturor salariaţilor, ea reprezentând un salariu de bază, adăuga Petcu.

Liderul Sanitas a mai spus că după aprobarea bugetului pe 2009 de către Parlament va fi completat regulamentul de sporuri, pentru a fi introduse noi sporuri. Acordul mai prevede şi acordarea unor facilităţi prin completarea investigaţiilor clinice şi paraclinice gratuite pentru angajaţii din Sănătate.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Săptămâna trecută, Federaţia Sanitas ameninţa că va organiza un miting în Capitală în 11 noiembrie, va declanşa greva de avertisment în 14 noiembrie şi cea generală în 20 noiembrie dacă nu vor primi o majorare salarială de aproximativ 50 la sută pentru personalul medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ din domeniul sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici