Ministrul Sănătăţii: În România sunt mai multe tulpini de coronavirus. Virusul nu este stabil

  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Târgu-Jiu, că sunt mai multe tulpini de virus în circulaţie
  • Acesta a mai declarat că există peste 180 de cazuri în Terapie Intensivă, pacienţi pe suport ventilator
6172 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: În România sunt mai multe tulpini de coronavirus. Virusul nu este stabil

Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Târgu-Jiu, că sunt mai multe tulpini de virus în circulaţie şi că orice virus suferă mutaţii şi modificări de patogenie.
 
„Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificări de patogenie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil, sunt mai multe tulpini în circulaţie, avem mai multe fenotipuri. Noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare”, a spus Nelu Tătaru, aflat în vizită la Spitalul din Tîrgu-Jiu.
 
Acesta precizat că în acest moment la Terapie Intensivă sunt 180 de pacienţi şi că mortalitatea este de 10 până la 20 de cazuri pe zi.
 
„Avem peste 180 de cazuri în Terapie Intensivă, avem pacienţi pe suport ventilator, din fericire aici, in Gorj, nu avem niciun pacient pe suport ventilator. Mortalitatea este de 10 până la 20 de cazuri pe zi. Orice caz de deces este o pierdere, dar noi trebuie să evaluăm într-un context de comorbidităţi, într-un context de creşterea transmisiunii comunitare în această perioadă în raport cu relaxările, cu cele două weekenduri prelungite şi îmi permit să spun cu nerespectarea regulilor”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici