Ministrul Sănătăţii, invitaţi din ţară şi din străinătate vin la „International Health Forum 2015"

Ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan CHIRIŢOIU şi numeroşi invitaţi din ţară şi din străinătate vor participa la "International Health Forum 2015", care va avea loc marţi, 15 septembrie, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas 1, începând cu ora 9.00.

352 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, invitaţi din ţară şi din străinătate vin la „International Health Forum 2015"

Ministrul Sănătăţii, invitaţi din ţară şi din străinătate vin la „International Health Forum 2015" (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"International Health Forum 2015" este un eveniment al industriei româneşti de medicamente, organizat de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), aflat deja la a doua ediţie, în care vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului de sănătate românesc şi se vor identifica soluţii pentru crearea unor politici de sănătate sustenabile fără limitarea şi mai mult a accesului la tratament al pacienţilor.

Evenimentul reuneşte invitaţi de marcă din ţară şi din străinătate, alături de ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu fiind prezenţi ca lectori Nick HAGGAR, preşedintele Asociaţiei Europene a Producătorilor de Medicamente Generice (EGA), Vasile CIURCHEA, preşedintele Casei Naţională de Asigurări de Sănătate, Marius SAVU, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Dragoş DAMIAN, preşedintele APMGR, Paul FLEMING, directorul Asociaţiei Britanice a Producătorilor de Medicamente Generice, Florin BUICU, preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Angela BLANCO, Policy Officer in cadrul Comisiei Europene (DG SANTE), Christoph SCHWIERZ, Policy analyst in cadrul Comisiei Europene (DG ECFIN), Cristian PÂRVAN, Secretar General al AOAR, Cezar ZAHARIA, CEO al companiei Sandoz Romania; Radu GĂNESCU, preşedintele COPAC.

Participanţii vor dezbate soluţiile necesare pentru reaşezarea sistemului de sănătate din România pe baze sustenabile, pornind de la modelele existente deja în ţările dezvoltate ale Uniunii Europene.

Agenda evenimentului va include teme precum: reformarea sistemului de sănătate din România pe baza modelelor de succes, implementate în alte state UE; asigurarea unui acces mai larg la tratamente medicale pentru pacienţi prin elaborarea unor strategii sustenabile în domeniul sănătăţii; „Semestrul European” şi impactul recomandărilor pentru Romania asupra politicilor de sănătate şi inovaţie; industria medicamentelor generice: sector strategic pentru economia României.

Conferinţa „International Health Forum 2015” este organizata de APMGR, cu sprijinul Asociaţiei Europene a Medicamentelor Generice şi Biosimilare (EGA) şi al partenerilor media Mediafax, Adevarul, Hotnews, Revista Politici de Sănătate, Sfatul Medicului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici