Ministrul Sănătăţii la Iaşi: „Suntem într-o perioadă critică în sistemul sanitar”

Sistemul sanitar din România trece printr-o perioadă critică, spune ministrul Sănătăţii, Victor Costache. Potrivit acestuia, nu s-ar fi ajuns la această situaţie dacă medicii ar fi fost luaţi în seamă.

411 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii la Iaşi: „Suntem într-o perioadă critică în sistemul sanitar”

Ministrul Sănătăţii la Iaşi

„În momentul de faţă suntem într-o perioadă critică în sistemul sanitar. Am văzut cu toţii raportul Comisiei Europene pentru România, publicat acum două săptămâni şi cred că nu am fi ajuns aici, dacă medicul ar fi avut un cuvânt de spus mai important în deciziile strategice care s-au luat în cursul anilor în orientarea sistemului sanitar”, a afirmat Costache în discursul ţinut la deschiderea Zilelor UMF Iaşi.

 

Potrivit ministrului, în România se face excelenţă în educaţie.

„Am rămas un pic în urmă în sistemul sanitar şi cred că îmbinarea dintre excelenţa academică şi dintre excelenţa profesională ne va ajuta să depăşim acest moment de cumpănă”, a declarat ministrul.

Victor Costache participă, vineri, la Iaşi, la manifestările dedicate aniversării a 140 de la înfiinţarea UMF Iaşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici