Ministrul Sănătăţii: Mărirea salariilor nu a fost soluţia care să aducă medicii înapoi. Să lucrăm la condiţii

Victor Costache a subliniat că o creştere a salariilor nu a încurajat medicii să se întoarcă în ţară, ceea ce înseamnă că trebuie îmbunătăţite şi condiţiile din spitale atât pentru cadrele medicale, cât şi pentru pacienţi. „Să ne ridicăm infrastructura la nivel european”, spune ministrul Sănătăţii.

1122 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: Mărirea salariilor nu a fost soluţia care să aducă medicii înapoi. Să lucrăm la condiţii

Ministrul Sănătăţii: Mărirea salariilor nu a fost soluţia care să aducă medicii înapoi. Să lucrăm la condiţii

„În ultimii 10 ani, 25.000 de medici au plecat din România, cu diverse grade de pregătire. Simpla mărire a salariilor nu a fost soluţia care să ne aducă medicii înapoi. Trebuie să lucrăm la condiţiile de lucru în spitale. Să ne ridicăm infrastructura la nivel european în special pentru pacienţii noştri”, a declarat ministrul Sănătăţii la Digi 24.

Medicina e profesie liberală şi atunci trebuie să creăm condiţiile ca medicii să se intoarcă, mai atrage atenţia Victor Costache.

„Odată cu creşterea salarială şi cu condiţii mai bune in spitale, se crează premisele întoarcerii medicilor. Trebuie să ne gândim şi să nu ne mai plece numărul de medici”, a mai punctat ministrul.

În privinţa măsurii potrivit căreia unui medic care acceptă şpagă să-i fie desfăcut contractul de muncă, ministrul Sănătăţii spune că există deja spitale care aplică această sancţiune.

„Ideea era ca poate este mai bne să dăm sancţiune administrativă medicilor decât să-i băgăm în închisoare. Am avut intalniri cu sindicatele, cu Colegiul Medicilor şi se caută soluţii cu juristii pentru implementarea acestei soluţii, de desfacere a contractului de muncă. Este deja aplicată în spitalele care au contracte updatate la realitatea de zi cu zi. Sunt nişte măsuri administrative ferme - de ce să încurajăm o persoană care a condiţionat actul medical să-şi desfăşoare activitatea în unitatea sanitară?”, a mai spus Costache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici