Ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau: În cazul de la Maternitatea Oradea nu am fost găsit vinovat în nicio anchetă

Ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau spune că nu a fost găsit vinovat în nicio anchetă privind incidentul din 2002 de la Maternitatea Oradea şi precizează că şi-a dat demisia de la conducerea DSP Bihor pentru a nu exista suspiciuni iar în 2003, în perioada aceleiaşi guvernări, a fost repus în funcţie.

441 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau: În cazul de la Maternitatea Oradea nu am fost găsit vinovat în nicio anchetă

Ritli Ladislau (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Având în vedere discuţiile purtate în această perioadă cu privire la episodul 2002, pentru o corectă informare a opiniei publice aş dori să clarific unele aspecte. Am deţinut două mandate de director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, în perioadele 1997-2002 şi 2003-2009. În anul 2002, la Maternitatea din Oradea a existat o suspiciune de infecţie nosocomială pe care chiar direcţia de sănătate publică coordonată de mine la acea dată a depistat-o şi a raportat-o instituţiilor superioare. Deoarece pentru acest caz mai multe instituţii au demarate investigaţii amănunţite, pentru a nu exista suspiciuni am considerat că este corect să îmi prezint demisia din funcţie până la clarificarea tuturor aspectelor", a precizat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, într-un comunicat de presă remis, joi seară, agenţiei MEDIAFAX.

Ritli Ladislau a mai spus că atât anchetele derulate de minister, cât şi cele ale Parchetului şi Institutului de Medicină Legală au stabilit "lipsa de culpabilitate" a directorului Direcţiei de Sănătate Publică.

"De altfel, în anul 2003, în perioada aceleiaşi guvernări, conducerea Ministerului Sănătăţii mi-a reîncredinţat funcţia de director al DSP Bihor, pe care am deţinut-o până în anul 2009", a adăugat ministrul Ritli Ladislau.

Deputatul independent Mircia Giurgiu i-a cerut, joi, noului ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, să facă public un răspuns care să lămurească incidentul din anul 2002, când a demisionat de la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Bihor în urma decesului unor bebeluşi la Maternitatea din Oradea. Mircia Giurgiu a declarat că va depune o interpelare la primul ministru pentru a afla ce s-a întâmplat exact în 2002.

Giurgiu a afirmat că ar dori să ştie dacă fiul noului ministru, care a fost şef de cabinet al ministrului Cseke Attila, va rămâne în funcţie.

Ministrul Ritli Ladislau a anunţat încă de joi dimineaţă că fiul său nu mai face parte din noua structură a Ministerului Sănătăţii, el fiind eliberat din funcţie odată cu demisia ministrului Cseke Attila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici