Ministrul Sănătăţii vrea o nouă materie obligatorie în şcoli şi grădiniţe, "Educaţie prin sănătate"

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu a declarat, miercuri, că vrea o nouă materie în şcoli şi grădiniţe, respectiv "Educaţie prin sănătate", oră în care copii să înveţe despre alimentaţia sănătoasă, igienă şi lupta împotriva alcoolului şi fumatului.

2147 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii vrea o nouă materie obligatorie în şcoli şi grădiniţe, "Educaţie prin sănătate"

Ministrul Sănătăţii vrea o nouă materie obligatorie în şcoli şi grădiniţe, "Educaţie prin sănătate" (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Orele ar putea fi ţinute de medicii şi asistentele cabinetelor din şcoli.

"Personal cred că aceste ore ar trebui să fie obligatorii şi cred că avem o resursă fantastică la care trebuie să apelăm – medicii şcolari. Suntem obligaţi să susţinem această specialitate, medicii şcolari se împuţinează,. Sunt medici şcolari, asistente care lucrează în cabinetele şcolari, cu o experienţă extraordinară şi marea lor majoritate o dedicaţie extraordinară", a declarat ministrul.

Potrivit ministrului Sănătăţii, copii ar putea primi la şcoală lecţii privind igiena de zi cu zi, alimentaţie, obiceiuri de evitat – fumat, alcool, consum de medicamente şi alte substanţe.

"Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu este genul de intervenţie cu rezultate peste noapte. Investim în viitor, investim în viitorul copiilor noştri, în viitorul României. De aceea cred că trebuie să insistăm pe aceste lucruri", a mai spus ministrul.

El a mai spus că medicii şi asistentele şcolare ar putea deveni "educatori excelenţi„ cu ajutorul unor cursuri de pregătire pedagogică de scurtă durată".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici