Ministrul Sănătăţii vrea să simplifice sistemul de vaccinare

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat, joi, la Iaşi, că ia în calcul simplificarea programului de vaccinare astfel încât populaţia să fie vaccinată mai rar, dar mai eficient.

2 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii vrea să simplifice sistemul de vaccinare

Ministrul Sănătăţii vrea să simplifice sistemul de vaccinare

"Trebuie să eliminăm acele vaccinuri perimate, care trebuie administrate în mod repetat şi introduse în schimb vaccinuri care asigură imunizarea printr-o singură inoculare. Noua procedură ar fi mai prietenoasă cu pacienţii, care sînt de obicei copii şi care se simt de multe ori agresaţi în campaniile de vaccinare", a declarat Eugen Nicolăescu într-o conferinţă de presă.

Noile proceduri au însă şi un punct slab: sînt mult mai costisitoare, a adăugat ministrul Sănătăţii.

"Implementarea acestui program modern de vaccinare ar putea merge pînă la triplarea costurilor suportate de la buget. În prezent, programul naţional de vaccinare costă 25 milioane de lei anual", a explicat ministrul.

Acesta a precizat că a luat în calcul cinci soluţii diferite pentru noul program de vaccinare şi a dat asigurări că, după o analiză temeinică, o va alege pe "cea mai performantă şi mai sustenabilă financiar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici