Ministrul Tineretului şi Sportului anunţă că sunt întârzieri la noile stadioane Steaua şi Rapid

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a anunţat, vineri, la Neptun, acolo unde a avut loc o reuniune a Comitetului Interministerial pentru organizarea EURO 2020, că se înregistrează întârzieri la noile stadioane Steaua şi Rapid.

756 afișări
Imaginea articolului Ministrul Tineretului şi Sportului anunţă că sunt întârzieri la noile stadioane Steaua şi Rapid

Ministrul Tineretului şi Sportului anunţă că sunt întârzieri la noile stadioane Steaua şi Rapid

În şedinţa prezidată de ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi consilierul onorific al premierului, Gică Popescu şi la care a fost prezent şi directorul general din MTS, Daniel Jianu, s-a discutat despre situaţia căilor de acces spre Otopeni, stadiul vânzării biletelor sau al construcţiei stadioanelor.

“Timpul trece extrem de repede şi ne mai desparte doar un an de acest eveniment. Au trecut aproape 5 ani de când UEFA ne-a încredinţat onoarea de a găzdui partide ale Campionatului European de fotbal din 2020. Zilele trecute am văzut imagini de pe şantierele din Ghencea şi Giuleşti şi recunosc că mi-aş fi dorit să fim într-un stadiu mult mai avansat", a precizat ministrul Tineretului şi Sportului.

Bogdan Matei a cerut ca lucrările la cele două stadioane să se facă într-un ritm accelerat.

"Din varii motive, unele justificate, altele mai puţin, ne confruntăm cu întârzieri şi aş dori să facem cu toţii eforturi suplimentare pentru ca lucrările să fie urgentate şi să se desfăşoare într-un ritm mai alert. Dat fiind că suntem în judeţul Constanţa, sâmbătă vom vizita şi aeroportul Kogălniceanu, care poate fi o variantă viabilă pentru accesul oaspeţilor, dar sper că vom primi veşti bune şi despre situaţia aeroportului Băneasa, dar şi despre calea ferată spre aeroportul Otopeni”, a spus ministrul Bogdan Matei, potrivit paginii de Facebook a instituţiei.

România va fi una dintre ţările care vor găzdui meciuri la EURO 2020. Arena Naţională va găzdui patru partide, pe 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Stadioanele stabilite pentru antrenamentele echipelor sunt Arcul de Triumf, Ghencea şi Giuleşti. După cum a anunţat Compania Naţională de Investiţii, proiectele sunt în graficul stabilit, există finanţarea, astfel încât termenul de dare în folosinţă a celor trei noi stadioane a fost fixat pentru 31 martie 2020.

Conform proiectului prezentat de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), capacitatea stadionului Steaua Bucureşti va permite intrarea unui număr de 31.254 de spectatori, iar valoarea lucrărilor de reabilitare a arenei se ridică la suma de 64,5 milioane euro cu TVA. Stadionul Steaua va beneficia de o suprafaţă de joc în lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri, va fi prevăzut cu un gazon natural ranforsat sintetic dotat cu drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Vor exista 24 de camere de cazare pentru sportivi cu un total de 48 de locuri, un restaurant şi un muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Arena va mai include spaţii VIP cu loje şi locuri de parcare, o sală de forţă şi recuperare, un punct medical de prim ajutor, vestiare, magazine deschise publicului şi spaţii tehnice. Totodată, Stadionul Steaua va beneficia de o zonă de presă şi sky-box în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea şi o sală de conferinţe.

Pe de altă parte, stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu" va avea o capacitate de 14.000 de locuri. Valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate este de aproximativ 29 milioane euro cu TVA. Arena va avea o suprafaţă de joc în jungime de 105 metri cu o lăţime de 68 de metri, gazon natural ranforsat sistetic, tot aici se va putea găsi o pistă de atletism pentru antrenament , o sală de sport dotată şi spaţii de cazare pentru sportivi.

Taguri:
steaua,
rapid,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici