Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Compania Aeroporturi/ Dăncilă cere SGG un raport cu privire la motivele pentru care luni a ratat întâlnirea cu Juncker şi detalii despre cum a acţionat SPP

Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Compania Aeroporturi Bucureşti pentru a verifica modul în care au fost respectate procedurile în cazul aterizării aeronavei preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au declarat reprezentanţii ministerului pentru MEDIAFAX. Premierul Viorica Dăncilă a solicitat SGG un raport amănunţit cu privire la modul în care Protocolul Guvernului a pregătit şi organizat întrevederea stabilită pentru luni, 17 septembrie 2018, între preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, şi prim-ministrul Viorica Dăncilă.

4565 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Compania Aeroporturi/ Dăncilă cere SGG un raport cu privire la motivele pentru care luni a ratat întâlnirea cu Juncker şi detalii despre cum a acţionat SPP

Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Compania Aeroporturi/ Dăncilă cere SGG un raport cu privire la motivele pentru care luni a ratat întâlnirea cu Juncker şi detalii despre cum a acţionat SPP

Potrivit sursei citate, ministrul Lucian Şova a trimis Corpul de Control, în condiţiile în care premierul a anunţat că întâlnirea de luni cu preşedintele Comisiei Europene nu a avut loc din cauza faptului că aeronava oficialului european a ajuns mai devreme decât era programată.

Guvernul a explicat ulterior că avionul a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit abia marţi, la Aeroportul Băneasa, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker.

Dăncilă cere SGG un raport cu privire la motivele pentru care luni a ratat întâlnirea cu Juncker şi detalii despre cum a acţionat SPP

”Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Secretariatului General al Guvernului un raport amănunţit cu privire la modul în care Protocolul Guvernului a pregătit şi organizat întrevederea stabilită pentru luni, 17 septembrie 2018, între preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. Totodată, şeful Executivului a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Şova, un raport cu privire la informaţiile pe care conducerea Aeroportului Băneasa le-a avut la dispoziţie şi le-a transmis Guvernului, în legătură cu programul de zbor al aeronavei care a adus la Bucureşti delegaţia oficială condusă de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, Executivul precizează că, având în vedere atribuţiile şi obligaţiile Serviciului de Protecţie şi Pază în ceea ce priveşte coordonarea cu celelalte instituţii asupra programului oficial al celor doi demnitari, ”se impune o analiză riguroasă şi asupra modului în care a acţionat această instituţie în pregătirea şi desfăşurarea întrevederii stabilite pentru luni între cei doi oficiali”.

”Instituţiile statului au obligaţia şi responsabilitatea să se coordoneze în organizarea întâlnirilor la nivel înalt, iar astfel de incidente sunt nepermise şi sunt de natură să afecteze imaginea României”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Discuţiile vin în contextul în care luni seara cei doi oficiali nu s-au mai întâlnit pe aeroport, deşi era stabilită o scurtă întrevedere.

Guvernul a explicat ulterior că avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel.

Surse au declarat pentru MEDIAFAX că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport şi că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici