MINIVACANŢA DE 1 MAI: Sute de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică pe litoral

Sute de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică în minivacanţa de 1 Mai pe litoral, unde sunt aşteptaţi mii de turişti şi unde vor avea loc numeroase concerte, parade, festivaluri şi petreceri în cluburi şi pe plajă.

507 afișări
Imaginea articolului MINIVACANŢA DE 1 MAI: Sute de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică pe litoral

MINIVACANŢA DE 1 MAI: Sute de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică pe litoral (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Constanţa, în perioada 1-3 mai, peste 200 de jandarmi vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice în staţiunile Constanţa, Năvodari, Mamaia, Eforie,Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

Jandarmii se vor afla în special în zonele aglomerate, în bazaruri, târguri, discoteci şi parcări slab iluminate.

“Echipajele Jandarmeriei vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte şi luarea măsurilor legale, dacă situaţia o va impune. Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul minivacanţei petrecute pe litoral, Jandarmeria Constanţa sfătuieşte cetăţenii să nu lase bunuri de valoare, la vedere, în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor şi să nu parcheze maşinile în locuri ferite sau slab luminate. De asemenea, dacă observă persoane care au un comportament antisocial sau sunt abordaţi de necunoscuţ în scopuri obscure,cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică sau sa apeleze 112”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Constanţa.

Totodată, peste 400 de poliţişti, faţă de dispozitivul curent, vor acţiona pentru combaterea şi prevenirea faptelor de natură penală.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, oamenii legii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură antisocială, pentru asigurarea unui climat de ordine, de siguranţă publică pentru constănţeni şi turişti.

“Poliţiştii rutieri vor avea în vedere dirijarea şi fluidizarea circulaţiei. Peste 15 aparate radar vor fi amplasate pe principalele artere de circulaţie pentru impunerea normelor rutiere”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Constanţa.

Hotelierii susţin că aproximativ 35.000 de turişri vor veni pe litoral la sfârşitul acestei săptămâni, cei mai mulţi dintre aceştia alegând staţiunea Mamaia, unde gradul de ocupare este de 100 la sută.

Mai multe concerte, o paradă de maşini, o expoziţie de antichităţi şi un festival de artă şi pescuit vor avea loc în minivacanţa de 1 Mai pe litoral.

Astfel, sezonul debutează vineri, la Mamaia, cu o paradă a litoralului românesc, care va reuni autobuze etajate, motocicletele Seawolves, maşinile retro de la Retromobil Club Constanţa şi masinile de drift de la Smart Driving Series. Evenimentul, organizat de Asociaţia Litoral - Delta Dunării, are loc între orele 16.00 - 19.00 pe traseul Mamaia - Constanţa şi retur.

Tot în Mamaia vor avea loc petreceri în cluburi şi pe plajă, festivalul de muzică electronică Sunwaves, concert Skrillex, în zona Enigma Beach, The Mission 2nd of May cu Luciano, Cesar Merveille, Ernesto Ferreyra, Ezikiel, Felipe Valenzuela, Gianni Callipari, Julietta, tot în zona Enigma Beach.

De asemenea, autobuzele etajate vor circula în perioada 30 aprilie - 3 mai, între orele 10.00 - 20.00. Acestea vor avea o frecvenţă de 45 de minute, plecările având loc din Gara Constanţa, după care autobuzele vor traversa municipiul Constanţa şi vor ajunge la capătul staţiunii Mamaia, revenind apoi de unde au plecat, costul unui bilet fiind de cinci lei. Altă atracţie pentru turişti este Telegondola Mamaia, care va funcţiona între 1 şi 3 mai, între orele 10.00 - 20.00. Preţul unei călătorii este de 20 de lei, iar copiii sub şapte ani şi persoanele cu handicap vor avea transport gratuit

În Eforie Sud, se desfăşoară, între 1 - 3 mai, "Târgul colecţionarilor Antica", iar în Eforie Nord, de 1 Mai, în Marina Eforie are loc "Sailors Open Day", un eveniment cu tematică nautică, ce include plimbări pe mare, degustare de vinuri şi un concert "Trupa Veche".

În Marina Limanu, de lângă Mangalia, va avea loc "Yacht Party", un eveniment cu temă nautică în cadrul căruia 200 de persoane vor merge pe mare, împărţiţi în trei serii, pe tot parcursul zilei de 1 Mai.

Totodată, în Vama Veche, în zilele de 1 şi 2 mai are loc “Fisheye Fest”, un festival de artă şi pescuit.

La Năvodari, în Tabăra Delfinul, se desfăşoară evenimentul "Manifest - 1 Mai muncitoresc", în cadrul căruia vor cânta Express Junior, Panoramik, Hai Noroc, Cornel de la Navodari, Universal şi vor interpreta dansuri populare româneşti ansambluri de copii din Năvodari, dar şi bulgăreşti, Ansamblul Casei de Cultura din General Toshevo.

În perioada 30 aprilie - 3 mai, la Neptun are loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional Crazy Salsa Fest, iar la Mangalia se va desfăşura ”1 Mai Tunning Fest”, pentru împătimiţii de tuning şi competiţii auto.

La Constanţa, pensionarii vor primi, de 1 Mai, mici şi bere din partea Primăriei, acţiunea desfăşurându-se în trei locuri din oraş unde cei prezenţi vor putea urmări şi programe artistice susţinute de formaţii de muzică populară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici